Krāpšanās ar čekiem un negaidītas atlaides: taksometru haoss turpinās

© Sputnik / Sergey MelkonovСтоянка такси в аэропорту Рига
Стоянка такси в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Satiksmes ministrija gatavo grozījumus, kuri paredz: taksometra vadītājam un pasažierim būs jāvienojas par brauciena cenu, pirms automašīna izkustēsies no vietas.

RĪGA, 14. novembris — Sputnik. Ilgs laiks pagājis, kopš brīža, kad Satiksmes ministrija ierosināja noteikt cenu "griestus" taksiometru vadītājiem, kuri apkalpo Rīgas lidostu. Tomēr problēmu līdz šim nav izdevies atrisināt, vēsta Skaties.lv.

Satraukuma iemesls ir vienkāršs – taksometru vadītāji bieži vien par braucieniem uz lidostu vai no tās,  jo sevišķi no ārzemniekiem, pieprasa tādas summas, ka mati ceļas stāvus.

Стоянка такси в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Cenas nesamazinās, toties par skaitītājiem sodīs: VID pārbauda taksometrus lidostā

"Man bija nepieciešams lidostā "Rīga" sagaidīt kolēģi. Tas bija ap deviņiem vakarā. No lidostas mums bija jātiek uz Mazo Lubānas ielu. Parasti brauciens šādā maršrutā izmaksā aptuveni 18-20 eiro, bet šajā reizē man pieprasīja maksāt 53 eiro, kas, manuprāt, ir neadekvāta cena," – stāsta Tens Fejs, skolotājs no Ķīnas.

Citu reizi Sandrai, Tena Feja kolēģei izrakstīts čeks par 37 eiro, turklāt čekā nebija minēts ne datums, ne autovadītāja uzvārds un automašīnas atšifrējums.

Abos gadījumos klienti pauduši neapmierinātību un – par lielu pārsteigumu – saņēmuši atlaides: 53 eiro vietā nācies samaksāt 50 eiro, bet 37 eiro vietā – 30.

Ar pirmā čeka izdevēju sazināties nav izdevies, toties "Baltic taxi" atsūtīja rakstisku atbildi: atvainojās klientam un paskaidroja, ka notikušais ir pretrunā ar zīmola vērtībām un vadītājs rupji pārkāpis noteikumus.

Kompānija aicināja klientus sazināties ar saviem pārstāvjiem, lai nākamreiz, kad klients vēlēsies doties uz lidostu vai no tās, viņi varētu piedāvāt taksometra pakalpojumu bez maksas – kompensāciju par pārpratumu.

Radās aizdomas, ka čeki, iespējams, kopēti (tas patiešām ir nopietns pārkāpums), tāpēc žurnālisti vērsušies Satiksmes ministrijā, kas pieteicis karu negodīgajiem taksometru vadītājiem – resors saņēmis jau vairākas sūdzības par tādu krāpšanos.

Стоянка такси в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
"Lidostā atgriezušies deviņdesmitie": iedzīvotāji sašutuši par taksometru vadītāju patvaļu

Punktu šajā jautājumā ierēdņi cer pielikt ar jauno noteikumu palīdzību.

"Tajos ir paredzēts pienākums taksometrā izvietot papildu informāciju taksometra salonā un pienākums informēt pasažieri par braukšanas maksā piemēroto tarifu. Tas nozīmē, ka taksometra vadītājam jāpasaka jebšu jāparāda par kādām naudiņām klients varēs nokļūt no punkta A un punktu Z," – paskaidroja ministrijas pārstāve Iveta Kancēna.

Taksometra vadītājam un pasažierim būs jāvienojas par cenu, pirms automašīna izkustēsies no vietas. Ministrija apsolīja iesniegt grozījumus valdībā mēneša laikā.

Iespējams, tie palīdzēs pārtraukt vismaz daļu pārkāpumu un samazināt sūdzību skaitu, ko saņem Patērētāju tiesību aizsardzības centrs – šogad saņemtas deviņas sūdzības un sniegtas aptuveni trīsdesmit konsultācijas par minētajiem jautājumiem.

Ziņu lente
0