Priekš kam Latvijai amerikāņu tanki un haubices uz dzelzceļa

© Einars Binders, RYC / oktobra rītā Garkalnē ierodas ASV tehnikaРазгрузка американской техники в Гаркалне 4 октября 2014 года. Архивное фото
Разгрузка американской техники в Гаркалне 4 октября 2014 года. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu tanki Latvijā nodemonstrēja jaunās dzelzceļa pārceltuves iespējas: sociālo tīklu lietotāji uzdod jautājumus par atklāta militāra konflikta varbūtību.

RĪGA, 11. novembris – Sputnik. Latvija ar lepnumu nodemonstrēja ASV delegācijai jaunās tanku pārceltuves iespējas, vēsta Grani.lv.

Dzelzceļa līnija ar restaurētu rampu, kura pielāgota militārās tehnikas iekraušanai un izkraušanai, tika atklāta Garkalnē.

​Pasākumā par godu jaunās dzelzceļa līnijas atklāšanai piedalījās ASV vēstniece Latvijā Nensija Petita, Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

​Paraugdemonstrējumā piedalījās četri ASV armijas kaujas tanki Abrams. Tie pirmo reizi izmantoja militārajām vajadzībām pielāgoto dzelzceļa posmu.

Twitter vietnē NBS un ASV vēstniecība Latvijā publicēja video un foto ar amerikāņu tanku armādu, kura pārvietojas pa Latvijas dzelzceļiem.

Sociālo tīklu lietotāji satraucās, uzdodot jautājumu pat atklātu kaujas darbību sākšanās varbūtību.

​Lietotājs ar segvārdu Ķīps uzrakstīja, ka kaut arī nenoliedz dzelzceļa attīstības nepieciešamību Latvija, pašgājēju haubicēs un tankos jēgu nesaskata.

"Dzelzceļa atzars Latvijas aizsardzībai ir vajadzīgs, protams, tomēr nesaprotu par tankiem un pašgājēju haubicēm. Man nav skaidrs potenciālais scenārijs, kam tie vajadzīgi. Ja būs karš, būs raķetes, vadāmie lādiņi, droni, būs hibrīdkarš.. Uz ko haubices šaus? Uz satelītiem?" brīnās Ķīps.

ASV armijas karavīri - Sputnik Latvija
Viedoklis
Pentagons sapratis, ko sastrādājis: ķīnieši nospieduši uz ceļiem ASV armiju

Ķīpsim atbildēja cits lietotājs ar segvārdu "Par vai Pret? Pie kājas!‏". Viņš paskaidroja, ka, izņemot hibrīdkaru, notiek arī konvencionālie kari. Tieši tam arī nepieciešami konvencionālie ieroči, jo neviens karš nav izticis bez karavīriem, kurus atbalsta artilērija un tās pašas haubices, aviācija un tā tālāk.

Pēc Ķīpa domām, Latvijā lokāls konflikts ir maz iespējams, tādēļ vērts domāt, ka, ja karš arī būs, tad kaujas darbības metīsies veikt lielvalstis.

"Tur jau tā lieta. Militāristi dzīvo arhaiskā kara doktrīnā," uzrakstīja Ķīps.

Ziņu lente
0