Politika

Šadurskis ieķēries ministra krēslā un nesteidzas pamest Latviju

© Sputnik / Юлия ГрантМинистр образования Латвии Карлис Шадурскис в Латвийском университете
Министр образования Латвии Карлис Шадурскис в Латвийском университете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kārlis Šadurskis uzstādījis prioritātes: Eiroparlamenta deputāta amats šajā sarakstā nav pirmajā vietā.

RĪGA, 11. novembris – Sputnik. Kārlis Šadurskis nav gatavs pamest Latvijas izglītības ministra krēslu, kamēr valdības veidošanas jautājumā neparādīsies gaisma, vēsta Rus.lsm.lv.

Tikmēr Eiroparlamentā Šadurski, kurš ir partijas "Jaunā Vienotība" loceklis, gaida vieta, kuru atbrīvojis Artis Pabriks.

Latvijas izglītības ministrs Kārlis Šadurskis  - Sputnik Latvija
Šadurskis sadusmojies uz viltus ziņu izplatītājiem par latviešu literatūru

Pabriks, kļūstot par premjerministra amata kandidātu no apvienības "Attīstībai/Par!" un 13. Saeimas deputātu, bija spiests atstāt Eiroparlamenta deputāta amatu, kur viņš tika ievēlēts pēc "Vienotības" partijas saraksta.

Pabrika vieta atgriezās pie "Jaunās Vienotības". Kārlis Šadurskis partijas sarakstā pēc vēlēšanu rezultātiem kļuva septītais, par astoto kļuva Andrejs Judins, taču viņš arī nonāca Saeimā, savukārt Aleksejs Loskutovs, kurš bijis devītais, Saeimā neiekļuva.

Tādējādi eirodeputāta krēsls ticis Latvijas izglītības ministram. Un viņš jau varēja pamest savu amatu un doties uz Briseli, taču atbildīga attieksme pret darbu neļauj viņam šādi rīkoties.

Kā žurnālistiem paziņoja Šadurskis, Izglītības ministrija – tā ir viņa pirmā prioritāte.

"Tiesa, tā nav atkarīga no manis. Es runāju par ministra darba turpināšanu, nevis par Briseli. Ceru, ka valdības veidošanā būs lielāka dinamika. Ja "Jaunā Vienotība" spēs turpināt vadīt izglītības nozari, man par to būs patiess prieks," paskaidroja politiķis.

Šadurskis tiešām pagaidām turpina darbu un greizsirdīgi seko visam, kas saistīts ar izglītību Latvijā. Iepriekš viņš asi reaģēja uz informāciju par literatūras stundu skaita samazināšanu skolās.

Viņš nosauca šīs ziņas par feiku un uzsvēra, ka, tieši pretēji, jaunais izglītības saturs paredz latviešu valodas un kultūras bloka mācību stundu skaita pieaugumu, nevis samazināšanos.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis - Sputnik Latvija
Šadurskis pastāstījis, kā Latvijā var "apglabāt" karjeru

Šadurskis uzsvēra, ka, ja kādam ir kādi jautājumi sakarā ar mācību procesa jauno saturu, "labāk uzdot tos profesionāļiem, nevis klaigāt, ka viss ir slikti".

Latvijas Izglītības ministrija Šadurska rūpīgā vadībā rosina izglītības reformu, kuras ietvaros gatavojas jauns saturs, struktūra un metodoloģija.

Šī reforma, neskaitot pārējo, faktiski iekļauj sevī mācību izbeigšanu nacionālo minoritāšu valodās Latvijā un skolu skaita samazināšanu principā.

Kā norādīja Šadurskis, izglītības satura reforma sen jau ir briedusi, vienkārši visi politiķi pirms viņā baidījās pieņemt nepopulārus lēmumu. Tāpat ministrs uzsvēra, ka saskata savu misiju tajā, lai iecerēto reformu novestu līdz galam.

Ziņu lente
0