Šadurskis sadusmojies uz viltus ziņu izplatītājiem par latviešu literatūru

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas izglītības ministrs Kārlis Šadurskis
Latvijas izglītības ministrs Kārlis Šadurskis  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas izglītības ministrs Kārlis Šadurskis paziņoja, ka literatūras stundas skolās samazināt neplāno.

RĪGA, 9. novembris – Sputnik. Latvijas izglītības ministrs Kārlis Šadurskis paziņoja, ka jaunais mācību saturs neparedz literatūras stundu skaita samazināšanu skolās, savukārt visi paziņojumi par pretējo ir "viltus ziņas".

"Es vienkārši esmu nikns, ka šādas viltus ziņas tiek izplatītas sociālajos tīklos par literatūras stundām," - paziņoja ministrs LNT intervijā. Pēc viņa sacītā, viss ir gluži pretēji, jaunais saturs paredz latviešu valodas un kultūras bloka stundu skaita palielināšanu, nevis samazināšanu.

Министр образования Латвии Карлис Шадурскис - Sputnik Latvija
Šadurskis: neesmu dievs, taču ar muļķību cīnos

Pēc viņa sacītā, ja kādam ir jautājumi par mācību procesa jauno saturu, "labāk tos uzdot profesionāļiem nevis klaigāt, ka viss ir slikti".

Atgādināsim, ka novembra sākumā avīze Diena paziņoja, ka jaunajā izglītības saturā, kas drīzumā būs jāapstiprina valdībai, paredzēta literatūras mācību stundu skaita samazināšana – atsevišķās klasēs to skaitu plānots samazināt par piekto daļu par labu jaunajam priekšmetam ar nosaukumu "drāma".

Šodien drāmas stundas iekļautas Skandināvijas, Lielbritānijas, ASV un citu valstu skolu programmās. Drāmas pasniegšanas jēga skolā ir iemācīt bērniem efektīvu komunikāciju, sniegt publiskas uzstāšanās un oratoru mākslas iemaņas. Kā paskaidroja Izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks, drāma var tikt balstīta uz literatūras daiļdarbiem, un ja skolnieks piedalās iestudējumā, tad materiāls tiek labāk apgūts. Tādējādi literatūra tiks apgūta arī drāmas stundu procesā.

Sakarā ar literatūras stundu skaita domājamo samazināšanu pat paspēja izteikt savu viedokli Nacionālā apvienība "Visu Latvijai" – "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK). Pēc partijas līdera Raivja Dzintara sacītā, politiskais spēks grasās cīnīties ar šo problēmu.

"Literatūras stundu skaita samazināšana jaunajā izglītības saturā nav pieļaujama. Tuvākajā laikā aicināsim VISC vadītāju uz jauno Nacionālās apvienības frakciju, lai par šo jautājumu runātu," - uzrakstīja politiķis Twitter vietnē.

Ziņu lente
0