Politika

Latvijas aizejošais premjers paudis cerību, ka krievu valoda skolās neatgriezīsies

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Латвии Марис Кучинскис
Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija pieņēmusi lēmumu par 2% IKP piešķiršanu aizsardzībai, īstenojusi nodokļu reformu, ieviesusi latviešu mācību valodu visās skolās un sadalījusi veselības aprūpes pakalpojumus divos grozos – tādi ir aizejošās valdības darba rezultāti.

RĪGA, 6. novembris — Sputnik. Vakar, 5. novembrī notika Latvijas pašreizējā Ministru kabineta pēdējā sēde. Premjerministrs Māris Kučinskis paziņoja klātesošajiem, ka lepojas ar viņiem, un pateicās par iespēju vadīt izcilu valdību, vēsta rus.tvnet.lv.

Apkopojot Ministru kabineta darba rezultātus, Kučinskis atzīmēja, ka Rīga viena no pirmajām pieņēmusi lēmumu par 2% IKP piešķiršanu aizsardzības vajadzībām.

Экс-президент Латвии Гунтис Улманис, архивное фото  - Sputnik Latvija
Ulmanis: prezidentam jāpadomā par ceturto premjera amata kandidātu

"Diemžēl šodien nevaru nevienam garantēt, ka šis lēmums paliks gluži kā akmenī iecirsts, jo dažādas kritiskas frāzītes izskan gandrīz vai katru dienu. Ceru, ka Valsts prezidents šajā nacionālās drošības jautājumā saglabās savu stingro nostāju," – viņš piebilda.

Starp aizejošās valdības sasniegumiem Kučinskis pieminēja arī nodokļu reformu.

"Daudz apspriesta, kritizēta, pat norakstīta, un tomēr tā strādā. Negribu steigties ar pārsteidzīgiem secinājumiem, bet pēdējo mēnešu statistika par valsts ekonomikas attīstību un eksporta pieaugumu ļauj nākotnē skatīties ar lielām cerībām," – atzīmēja premjers.

Par reformām izglītības un veselības aprūpē Kučinskis atzīmēja, ka šajās jomās valdība paguvusi spert tikai pirmos soļus, tomēr pauda cerību, ka sāktās reformas būs neatgriezeniskas. 

Savā runā premjers uzsvēra, ka viņa vadītajam Ministru kabinetam nav no kā kaunēties, lai arī vienmēr esot jāpatur prātā tas, ka bijis iespējams paveikt vairāk.

"Par spīti dažādiem uzskatiem, atšķirīgiem ideoloģiskiem virzieniem, strīdiem un arī aizdomām, mums izdevās palikt vienotai komandai, kas spēja strādāt Latvijas labā. Es lepojos ar katru no jums un pateicos par man dāvāto iespēju būt par šīs izcilās valdības vadītāju. Paldies, mums izdevās!" – piebilda Kučinskis.

Latvijas Saeimas ēka - Sputnik Latvija
Politika
Demokrātija latviešu gaumē: "Saskaņu" neuzaicināja uz TV raidījumu par topošo valdību

Latvijas Saeimas vēlēšanas notika 6. oktobrī. CVK dati liecina, ka līdera vietu 13. Saeimas vēlēšanās ieņem partija "Saskaņa" ar 19,8% vēlētāju balstu, otro vietu – partija KPV LV (14,25%), trešo — Jaunā konservatīvā partija (13,59%). Ceturtajā vietā - "Kustība "Par!" (12,04%). Tām seko nacionālais bloks "Visu Latvijai" (11,01%), ZZS (9,91%) un partija "Jaunā vienotība" (6,69%). Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru.

Saskaņā ar vēlēšanu rezultātiem "Saskaņa" saņem parlamentā 23 deputātu vietas, KPV LV un JKP — pa 16, "Attīstībai/Par" un Vl-TB/LNNK — pa 13, ZZS — 11, "Jaunā Vienotība" — 8. Pārrunas par koalīcijas veidošanos vēl nav vainagojušās panākumiem. Valsts prezidents Raimonds Vējonis iecerējis 7. novembrī pasludināt, kam viņš uzticēs valdības veidošanu.

Ziņu lente
0