Uz Latvijas ceļiem parādīsies vēl 100 fotoradari. Puse no tiem būs mulāžas

© Sputnik / Sergey MelkonovStacionārais fotoradars Brīvības ielā Rīgā
Stacionārais fotoradars Brīvības ielā Rīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz gada beigām uz Latvijas ceļiem parādīsies vēl seši stacionārie fotoradari. Līdz 2022. gadam to skaits varētu sasniegt divus simtus.

RĪGA, 30. oktobris — Sputnik. Stacionārie fotoradari, ko uz Latvijas ceļiem sāka uzstādīt 2015. gadā, ir pietiekami efektīvi, un tuvākajos gados plānots uzstādīt vēl 100 fotoradarus, no kuriem puse būs mulāžas, informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārs Dmitrijs Trofimovs, vēsta rus.tvnet.lv.

Водитель за рулем - Sputnik Latvija
Ātruma samazināšana pie radariem neglābs latviešus no sodiem

Patlaban uz Latvijas ceļiem strādā 94 stacionārie fotoradari, līdz gada beigām tiks uzstādīti vēl seši. Ar to 100 radaru projekts tiks noslēgts. Pirmie radari tika uzstādīti 2015. gada februārī.

Valdība uzdeva IeM un citiem ieinteresētajiem resoriem novērtēt projekta rezultātus un sniegt tālākus ieteikumus ceļu satiksmes drošības paaugstināšanai. Trofimovs norādīja, ka IeM darba grupa secinājusi: stacionārie fotoradari ir efektīvs līdzeklis ceļu satiksmes drošības paaugstināšanā, tāpēc grupa iesniegs ierosinājumus fotoradaru tīkla paplašināšanai.

Piedāvājumu nāksies izskatīt valdībai, kā arī vienoties par finansējuma avotiem.

Mobilo fotoradaru skaits ir pietiekams

Pagaidām nav plānots palielināt pārvietojamo fotoradaru skaitu uz Latvijas ceļiem, pastāstīja Valsts policijas Ceļu satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis Latvijas radio 4 programmā "Doma laukums". Patlaban tiek izmantoti 12 fotoradari.

Радар - Sputnik Latvija
Jaunās radaru funkcijas: par ko autovadītāji saņems sodu

Krapsis atklāja, ka viens pārvietojamais fotoradars izmaksā vismaz 50 tūkstošus eiro – tas atkarīgs no modeļa. Krapsis atzina, ka vadītājs dažkārt atļaujas agresiju pret policistiem, kuri dežurē pie pārvietojamajiem radariem.

Viņš piezīmēja, ka tas ir atkarīgs no atsevišķu cilvēku kultūras un attieksmes pret likumu, - gandrīz ik dienas kāds vadītājs demonstrē nepieklājīgus žestus cilvēkiem, kuri apsargā pārvietojamos radarus, dažkārt par notikuši fiziski uzbrukumi policijas darbiniekiem.

Ziņu lente
0