Savas intrigas paturiet pie sevis: katram otrajam ir vienalga, kas ir "čekas maisos"

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasKartotēka
Kartotēka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaut arī Latvijas iedzīvotāji atbalsta LSSR VDK kartotēkas publicēšanu, kas tajā iekšā interesē nebūt ne visus.

RĪGA, 26. oktobris – Sputnik. Latvijas iedzīvotāji atbalsta lēmumu publicēt LSSR VDK dokumentus, taču par to satura svarīgumu viedokļi dalās, liecina Kantar TNS kompānijas aptauja. Rezultātus publicē Skaties.lv.

Lēmumu atvērt "čekas maisus" atbalsta vairāk nekā divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju (70%). Pret ir 18%, vēl 12% nav devuši konkrētu atbildi.

Starpība starp tiem, kam nav svarīgs VDK kartotēkas saturs, un tiem, kuri vēlētos zināt, vai viņu radinieki vai paziņas ir vai nav sarakstos, ir neliela. Vairākums (47%) atbildēja "nē" – viņiem nav svarīgi, kuru cilvēku vārdi izrādīsies "čekas maisos". Svarīga nozīme tam ir 45% aptaujāto.

Lūpu krāsa uz krekla. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Maisi nav dāvana: arhīvs nevēlas atklāt VDK aģentu slimības un laulības pārkāpumus

Kā jau stāstīja Sputnik Latvija, pēdējā sēdē pirms parlamenta vēlēšanām Latvijas Saeima pieņēma lēmumu publicēt VDK kartotēku – pirmie dokumenti būs pieejami jau šogad. Konkrētus arhīva pieejamības nosacījumus noteiks Ministru Kabinets.

Specdienestu pārstāvji un pētnieki norāda, ka kartotēka ir nepilna un var radīt nepareizu vēstures ainu. Turklāt "čekas maisi" satur ļoti privātus datus, kuru publicēšana varētu tikt ierobežota.

Ziņu lente
0