Saulainais ciguns: Rīgā tagad pieejamas ķīniešu vingrošanas bezmaksas nodarbības

© Sputnik / Игорь МейденCiguns
Ciguns - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar Eiropas fondu un Rīgas domes atbalstu Latvijas galvaspilsētā sākušās ķīniešu vingrošanas bezmaksas nodarbības.

RĪGA, 21. oktobris — Sputnik, Jevgeņijs Leškovskis. Pazīstamais austrumu atveseļošanās metodiku meistars Igors Kudrjavcevs un viņa audzēknes organizē atklātas ciguna nodarbības visiem interesentiem. Bezmaksas nodarbības jau ir pārpildītas.

Igors Kudrjavcecs pastāstīja Sputnik, ka iespēja piedalīties Rīgas domes programmā, kas tiek finansēta no Eiropas mērķa programmām, ir īsta Dieva dāvana, turklāt gauži negaidīta.

Alkohols - Sputnik Latvija
Nedzert pēc septiņiem un svētdienās: aicina "pievilkt skrūves" Rīgas iedzīvotājiem

"Vasarā saņēmu vēstuli no Rīgas domes, kurā man piedāvāja piedalīties konkursā par bezmaksas ciguna programmas īstenošanu. Vai vēlos? Protams! Nedēļas laikā izdevās sagatavot visus nepieciešamos dokumentus un iesniegt galvaspilsētas domē, kas jau strādāja pie programmas "Mēs par veselīgu Rīgu!".

Programmā iekļauts liels skaits dažādu veidu fiziskās aktivitātes un ne tikai, piemēram, cukura un holesterīna līmeņa bezmaksas mērījumi un pat mākslas terapija. Tam visam Eiropa piešķīrusi mērķa finansējumu, un neliela tā daļa tika piedāvāta arī ciguna nodarbībām," – stāsta Igors Kudrjavcevs.

Ārsti atklāj jaunas metodikas

"Starp citu, šogad medicīniskajam cigunam Latvijā apritējuši 15 gadi. Labs skaits. Un tieši šogad Eiropa pasniegusi "mūsu cigunam" dāvanu – bezmaksas nodarbību finansējumu. Projekts paredzēts 18 mēnešiem – atklāts līdz nākamā gada nogalei. Pusotra gada laikā man saskaņā ar projektu jānodrošina vidēji četras nodarbības nedēļā, iesaistot darbā arī citus instruktorus," – pastāstīja Igors Kudrjavcecs.

Viņš jau ilgus gadus vada Latvijas Austrumu vingrošanas asociāciju, kas organizē nodarbības, apmāca jaunos speciālistus un izsniedz sertifikātus. Patlavan Latvijā ir jau 11 ārsti, kuri praktizē ārstniecisko cigunu. Starp citu, tagad pirmo reizi 15 gadu laikā Stradiņa Universitātes paspārnē sākušies ārstnieciskā ciguna kursi ārstiem.

Veselība ir laba jebkurā vecumā

"Atgriežoties pie bezmaksas nodarbībām minētās Eiropas programmas ietvaros, saskaņā ar konkursa noteikumiem, man bija jāaptver vismaz četri Rīgas rajoni. Taču pašlaik mums jau ir seši: Vecmīlgrāvis, Jugla, Mežciems, Purvciems, Rīgas centrs un Imanta. Kamēr vēl bija silts, nodarbības organizējām uz ielas, bet tagad, kad kļuvis vēsāks, viss notiek pašvaldības pakļautībā esošās telpās: dažādos sociālā dienesta dienas centros, trijās bibliotēkās un skolās," – uzskaitīja Igors Kudrjavcevs.

Stacionārais fotoradars Brīvības ielā Rīgā - Sputnik Latvija
Rīgā transporta infrastruktūras uzlabošanas nolūkos veiks vadītāju aptauju

Informācija par to, kur notiek bezmaksas nodarbības, publicēta Igora Kudrjavceva mājaslapā un Rīgas domes vietnē.

"Cilvēkiem, kuri tikai nupat uzzinājuši, kas ir ciguns, tas ļoti patīk, jo viņi izjūt pārmaiņas sevī. Ciguns ir labs visiem: vienkāršas kustības un liels skaits elpošanas vingrinājumu. Pēc nodarbībām visi apliecina, ka sajūt vieglumu ķermenī, ka "galva noskaidrojusies", nesūrst locītavas. Vārdu sakot, viss ir viegli un vienkārši. Nav lielas slodzes un absolūti nekādu kontrindikāciju. Rezultātā, pateicoties lieliskajai Eiropas programmai, daudzi sāk justies labāk, veselīgāk. Neviens neiebildīs, ka tas ir lieliski," – apliecināja Igors Kudrjavcevs.

Ziņu lente
0