Latvijas autopārvadātāji pieprasa atgriezt miljonu eiro

© Sputnik / Vladimir Kornev / Pāriet pie mediju bankasKravas automašīnas pie robežas
Kravas automašīnas pie robežas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Autopārvadātāji pieprasa sadalīt miljonu eiro starp visiem Latvijas Auto asociācijas dalībniekiem, naudu pārskaitīja starptautiskās transporta organizācijas IRU pārmaksas ietvaros par TIR karnetēm.

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Autopārvadātāju asociācijas Latvijas Auto ārkārtas sanāksmē 16. oktobrī tika atlaista tās padome. Padomes locekļus kritizēja par to, kā tie rīkojās ar asociācijas budžetu un apsūdzēja līdzekļu slēpšanā, ziņo Latvijas Avīze.

Šobrīd, saskaņā ar informāciju Latvijas Auto mājaslapā, padomē ietilpst 13 cilvēki, un pašreizējais sastāvs tika izveidots organizācijas biedru sapulcē 2014. gadā pēc vēlēšanu rezultātiem.

Kravas automašīnas caurlaides punktā Kamennij Log - Sputnik Latvija
Krievija brīdinājusi Latviju par ceļu ekspluatācijas tarifu pieaugumu

Ar aicinājumu asociācijas biedriem mainīt padomi septembrī vērsās nozarē lielākā uzņēmuma Kreiss līdzīpašnieks Andrejs Kuzņecovs, kompānijas Heders īpašnieks Arkādijs Praiss un kompānijas Lignum direktors Uldis Līviņš. Šodien notika asociācijas biedru kopsapulce.

Sanāksmē asociācijas biedri kritizēja padomi par to, ka padomes sēžu protokolos nebija neviena iebilduma – tas šķiet aizdomīgs. Pēc asociācijas locekļu domām, tāpat padome tērē pārāk daudz līdzekļu biroja uzturēšanai, algām, automašīnām un citiem izdevumiem.

Tāpat Latvijas auto biedri pārmeta asociācijas vadībai viena miljona eiro slēpšanu. Iepriekš asociācija saņēma nozīmīgu naudas summu no Starptautiskās autotransporta savienības (IRU) pārmaksas atmaksas ietvaros par TIR karnetēm (paredz vienkāršotas muitas formalitātes starptautiskajos kravu pārvadājumos, to paātrināšanai – red.). Pēc asociācijas biedru datiem, ar valdes lēmumu triju cilvēku sastāvā šie līdzekļi tika ieguldīti valsts parādzīmēs, neņemot vērā Latvijas auto dalībnieku viedokli. Kuznecovs, Praiss un Liviņš uzskata, ka būtu saprātīgāk sadalīt līdzekļus starp tiem, kuri iegādājas TIR karnetes. Šo viedokli atbalstīja arī citi asociācijas locekļi.

Водитель в кабине грузовика - Sputnik Latvija
"Latvijas auto": drīzumā šoferu trūkums liks samazināt biznesa apjomus

Savukārt Latvijas Auto prezidents Valdis Trēziņš un valdes ģenerālsekretārs Jānis Āboltiņš noliedza, ka slēpuši šo naudu no asociācijas biedriem. Pēc Trēziņa vārdiem, valde meklē veidu, kā izmantot šos līdzekļus asociācijas vajadzībām, jo likums neļauj vienkārši sadalīt tos starp autopārvadātājiem.

Rezultātā tika nolemts savākt komisiju, kas līdz 31. decembrim izvērtēs no IRU saņemto līdzekļu izmantošanas iespējas.

Ziņu lente
0