Bijusī Valsts policijas darbiniece apsūdzēta naudas atmazgāšanā

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas Valsts policijas dežūrdaļa
Latvijas Valsts policijas dežūrdaļa  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Noziedzniece izmantojusi darbā iegūtās zināšanas un pieredzi.

RĪGA, 16. oktobris – Sputnik. Bijusī augsta līmeņa Valsts policijas darbiniece atzīta par aizdomās turamo noziedzīgā ceļā iegūto līdzekļu legalizācijā lielos apmēros un iespējamā izvairīšanās no nodokļu nomaksas par kopēju summu vairāk nekā 200 tūkstošu eiro apmērā, tiek ziņots Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Saskaņā ar VID datiem, aizdomās turamā atbalstījusi kādu 12 cilvēku grupējumu, kurš nodarījis valsts budžetam vairāk nekā trīs miljonu eiro zaudējumus. Uzņēmums, ar kura palīdzību tika veiktas pretlikumīgas darbības, strādāja apsardzes un juridisko pakalpojumu jomā.

ASV dolāri - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc Latvijā mīl žuļikus: kas ir "praktiskais latvietis"

Grupējums izveidoja 17 fiktīvu kompāniju ķēdi ar mērķi izvairīties no nodokļu nomaksas, kā arī atmazgāja līdzekļus laika posmā no 2016. gada jūlija līdz 2018. gada septembrim, izmantojot fiktīvo kompāniju kontus Latvijā, Igaunijā un Čehijā.

Šobrīd aizdomās turamo statuss ir divām personām, viena no tām ir bijusī augsta līmeņa policijas darbiniece, kura veica noziedzīgas darbības, izmantojot darbā iegūto informāciju un pieredzi.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrojās, ka šī amatpersona atbalstījusi un konsultējusi vēl vienu grupējumu, kurš nodarbojās ar krāpniecību ziedu vairumtirdzniecības jomā.

Trīsdesmit četru kratīšanu laikā Rīgā, Ogrē, Ādažos un Liepājā aizdomās turamajiem tika konfiscēti "būtiski pierādījumi" un skaidras naudas līdzekļi, vēsta VID.

Ziņu lente
0