Gaidām siltumu: nākamnedēļ sinoptiķi sola atvasaru

© Sputnik / Sergey MelkonovЭстетика осени
Эстетика осени - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nedēļas nogalē Latvijā gaidāms mainīgs laiks, taču jau nākamās nedēļas sākumā iespējams siltāks laiks, sola Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

RĪGA, 6. oktobris — Sputnik. Sāksim ar neizbēgamo: rudens iestāšanās ir jūtama – ceturtdienas nakts bija pirmā šoruden, kad termometra stabiņš nolaidās zem nulles.

Svētdien un naktī uz pirmdienu Latviju šķērsos vēl viens aktīvs ciklons, tāpēc siltums nav gaidāms – tas atnesīs nokrišņus un brāzmainu vēju līdz 15-18 m/s, piekrastes rajonos – līdz 20-21 m/s.

Temperatūra dienā sasniegs +10…+15 grādus. Naktī gaidāmi +6…+11 grādi, dažas dienas – līdz +2…+5 grādiem.

Toties nākamās nedēļas sākumā laiks mainīsies – no dienvidrietumiem Latvijā ieradīsies anticiklons, kas atnesīs siltākas gaisa masas.

Otrdien debesis noskaidrosies, un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš. Naktis vēl joprojām būs pavēsas, toties dienā gaiss varētu iesilt līdz +18…+20 grādiem, sola sinoptiķi. Gaidāms, ka tiks pārspēti vairāki siltuma rekordi.

Jāpiebilst, ka siltuma rekords oktobra vidū Latvijā reģistrēts 1995. gada 10. oktobrī, kad termometrs rādīja +22,6 grādus.

Ziņu lente
0