Uz Latvijas ceļiem atgriezīsies leģendārie mikroautobusi RAF

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Autoražotājs no Rīgas plāno laist klajā pilsētas sabiedriskā transporta sēriju ar PSRS laikā populāro marku.

RĪGA, 4. oktobris — Sputnik. Latvijā plānots atjaunot PSRS laikos populāro zīmolu RAF (Rīgas Autobusu fabrika) — iecerēts sākt elektrisko mikroautobusu ražošanu ar šo prečzīmi, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz izdevumu "Rossijskaja gazeta".

Augusta beigās Latvijā tika reģistrēts uzņēmums SIA "Rīgas Autobusu Fabrika", RAF. Firmas "Viļņas automobiļu kompānija" vadītājs Kirils Šumeiko izdevumam pastāstīja, ka rūpnīca pievērsīsies elektrisko pilsētas transporta līdzekļu ražošanai. Piemēŗam, kompānija plāno RAF markas mikroautobusu ražošanu nelielās sērijās. Atgādināsim, ka šādi mikroautobusi bija plaši pazīstami Latvijā no 50. gadiem. Plānots ražot arī nelielus trolejbusus.

Электробус - Sputnik Latvija
Divi reisi, trīs pasažieri: autobusi pēc izsaukuma Latvijā nav iedzīvojušies

"Visticamākais, tas būs transporta līdzeklis uz vienas bāzes vai autobusa un trolejbusa hibrīds, kas varēs pieslēgties pie pilsētas elektrības tīkla uzlādei un kustībai, turklāt tam būs pašam sava rezerve akumulatorus," — pastāstīja Šumeiko.

Viņš apliecināja, ka tāds transports būs ļoti noderīgs un pieprasīts, ņemot vērā stingrās ekoloģiskās normas Eiropā.

Tāpat nākamgad fabrika RAF plāno sākt autopiekabju ražošanu. Kompānija izskata sadarbības variantus ar citām valstīm mikroautobusu rezerves daļu piegādei.

Pirmā fabrika RAF Latvijā sāka darbu 1949. gadā. Tā ražoja autobusus un mikroautobusus Rīgā un Jelgavā. Plašāk pazīstams ir tās modelis RAF-2203 "Latvija", kas tika plaši izmantots PSRS kopš 70. gadu beigām, bet 90. gados to ekspluatēja Krievijā un bijušajās Padomju Savienības republikās.    

Ziņu lente
0