Recepšu veidlapas ar konfidenciāliem pacientu datiem izmestas mežā

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasФармацевт в аптеке
Фармацевт в аптеке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mežā Inčukalna apvidū atrasti simtiem recepšu veidlapu ar iedzīvotāju vārdiem, uzvārdiem, adresēm, personas kodiem un norādēm par slimībām.

RĪGA, 21. septembris — Sputnik. Atklāti pieejami izrādījusies pacientu vārdi, uzvārdi, personas kodi un diagnozes – Inčukalna mežā atrastas 733 aizpildītas recepšu veidlapas, vēsta Grani.lv, atsaucoties uz telekanāla TV3 pārraidi "Bez Tabu".

Saburzītie un saņurcītie medicīniskie dokumenti atrasti vietā, kur bieži parādās sēņotāji vai jauno kapu apmeklētāji.

Lielāko daļu šo recepšu izrakstījis viens un tas pats ģimenes ārsts. Ziņots, ka visi atrastie dokumenti izrakstīti Inčukalna iedzīvotājiem.

Sievietes slimnīcā - Sputnik Latvija
Sieviete nav saņēmusi informāciju par tantes veselību datu aizsardzības likuma dēļ

Žurnālisti izteica pieņēmumu, ka dokumenti, iespējams, kaut kādā veidā nokļuvuši mežā no tuvējās aptiekas un vērsās pie tās darbiniekiem. Viņi tobrīd jau bija noskaidrojuši, ka receptes ir pazudušas un jau atrastas. Aptiekas vadītāja Judīte paziņoja, ka receptes nozadzis un ar nodomu mežā izmetis ļaundaris.

Viņa paskaidroja, ka aptiekas darbinieki jau gatavojušies iznīcināt dokumentus, taču receptes nozagtas. Aptiekas darbinieki nekavējoties vērsušies policijā un datu aizsardzības inspekcijā, tiklīdz konstatēja, ka receptes pazudušas, apgalvoja Judīte.

Viņa pastāstīja, ka pašlaik notiekot tiesvedība pret kādu vīrieti, kurš, pēc viņas domām, nozadzis receptes. Vēl vairāk, aptiekas vadītāja uzskata, ka tieši šis vīrietis paziņojis žurnālistiem par mežā atrastajām receptēm. Taču pats vīrietis, pēc viņas vārdiem, to noliedz.

Datu aizsardzības inspekcijas pārstāve Kristīne Baltiņa norādīja, ka zāļu recepšu zādzība ir nopietns pārkāpums. Šajā gadījumā atklāti pieejami izrādījušies ne tikai pacientu vārdi, uzvārdi, adreses un personas kodi, bet arī konfidenciāli dati par viņu veselību.

Ziņu lente
0