Septembrī policisti organizēs protesta akciju pie Saeimas

© Valsts policijaПолиция Латвии
Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Protesta akcijas gaitā policisti vēlas pieprasīt sociālo garantiju uzlabošanu, algu pieaugumu un pašreizējās izdienas pensijas sistēmas saglabāšanu.

RĪGA, 28. augusts — Sputnik. Latvijas Apvienotā policistu arodbiedrība (LAPA) iesniegusi Rīgas domē pieteikumu protesta akcijas organizēšanai pie Saeimas 27. septembrī, vēsta LSM.lv.

Pagaidām akcijā pieteikti 50 dalībnieki, taču iespējams, ka to skaits pieaugs, jo akcijā varēs piedalīties gan Valsts policijas, gan pašvaldības policijas darbinieki un ugunsdzēsēji.

Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Mums jau ir rinda ar piketiem: Kučinskis lūdz skolotājus paciesties

LAPA vadītājs Agris Sūna pastāstīja, ka piketā kārtības sargi pieprasīs saglabāt nemainīgu izdienas pensijas sistēmu. Viņš norādīja, ka arodbiedrība saņēmusi informāciju – iespējams, tiks izstrādāti grozījumi izdienas pensijas sistēmā, un policisti vēlas saņemt garantijas, ka tas nenotiks. Arodbiedrība nobažījusies arī par to, ka neviens no politiskajiem spēkiem nav rakstiski garantējis, ka sistēma netiks mainīta.

Protesta akcijas gaidā policisti apņēmušies pieprasīt arī sociālo garantiju uzlabošanu un algu palielināšanos, lai kārtības sargiem nenāktos strādāt divās darba vietās, lai uzturētu ģimeni. Sūna paskaidroja: lai arī šogad policistu algas pieaugušas, piemaksa nav īpaši jūtama.

Viņš piebilda, ka arodbiedrībā ir divi tūkstoši policistu, taču izdienas pensijas sistēmas iespējamās izmaiņas var skart aptuveni 20 tūkstošus cilvēku, ieskaitot robežsargus, ugunsdzēsējus un citus iekšlietu sistēmas pārstāvjus.

Ziņu lente
0