Čakša par marihuānas legalizāciju: mūsu sabiedrība nav nobriedusi

© Foto : CMElixirsMarihuāna
Marihuāna - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaut arī medicīniskās marihuānas līdzēšana noteiktu diagnožu gadījumos ir pierādīta, Latvijas sabiedrība Veselības ministrijas vadītājai liekas nepietiekami nobriedusi "legalizācijai".

RĪGA, 15. augusts — Sputnik. Latvijas sabiedrība nav gatava marihuānas legalizācijai medicīnas nolūkos, paziņoja Latvijas veselības ministre Anda Čakša sarunā ar Neatkarīgā Rīta Avīze.

Pēc Čakšas sacītā, kaut arī medicīniskās marihuānas līdzēšana noteiktu diagnožu gadījumos ir pierādīta, Latvijas iedzīvotāji pagaidām nav gatavi tam, lai šādu zāļu izmantošana valstī būtu atļauta.

Cannabis - Sputnik Latvija
IeM vēlas apspriest medicīniskās marihuānas legalizāciju Latvijā

Ministre atzīmēja, ka, lai runātu par marihuānas legalizāciju, jābūt "ļoti skaidrām sabiedrības brieduma pazīmēm". Šobrīd Čakša nav gatava atbalstīt marihuānas legalizāciju Latvijā.

Medikamentus uz kaņepju bāzes izraksta cilvēkiem, kuri cieš no epilepsijas, vēža, sklerozes un HIV/AIDS. Marihuānas lietošana medicīniskos nolūkos ir atļauta Vācijā, Itālijā, Beļģijā, Horvātijā, Čehijā, Nīderlandē, Somijā, Rumānijā un Spānijā.

2015. gadā Saeima noraidīja iedzīvotāju kolektīvo iesniegumu ar piedāvājumu par marihuānas lietošanas dekriminalizāciju. Taču pēc tam, kad šī gada jūlija beigās Gruzijas Konstitucionālā tiesa pieņēma lēmumu par marihuānas izmantošanas legalizēšanu, Latvijas IeM paziņoja, ka ir gatavi sabiedrības diskusijai par "legalizācijas" plusiem un mīnusiem.    

Ziņu lente
0