Ryanair atcēlusi trīs reisus no Rīgas 10. augustā

© AP Photo / Matt DunhamAviokompānija Ryanair
Aviokompānija Ryanair - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ryanair atcēlusi 10. augustā paredzētos reisus no Rīgas uz Briseli, Berlīni un Brēmeni, bet no Viļņas –reisu uz Berlīni.

RĪGA, 10. augusts — Sputnik. Īrijas zemo cenu aviokompānija Ryanair pilotu streika dēļ 10. augustā atcēlusi 10. augustā paredzētos reisus no starptautiskās lidostas Rīga uz Briseli, Berlīni un Brēmeni, vēsta jauns.lv.

Tātad nenotiks arī reisi no trim minētajām pilsētām uz Rīgu.

Tāpat aviopārvadātājs atcēlis reisu no Lietuvas galvaspilsētas uz Berlīni.

Самолет компании Ryanair взлетает из аэропорта Рига - Sputnik Latvija
Pilotu streika dēļ Ryanair atceļ reisus

Ryanair piloti Beļģijā, Īrijā, Vācijā, Nīderlandē un Zviedrijā 10. augustā piedalīsies īru aviokompānijas lidotāju streikā. Tā rezultātā aviokompānija atcels gandrīz 400 reisus.

Šis ir jau otrais aviokompānijas darbinieku streiks divu nedēļu laikā. 25. un 26. jūlijā streikā piedalījās līdz 4 tūkstoši lidmašīnu pavadoņu Spānijā, Portugālē, Beļģijā un Itālijā. Streika dalībnieki prasīja aviokompānijas atteikšanos no Īrijas likumdošanas pielietojuma un darba apstākļu pielāgošanu katras valsts nacionālajam darba kodeksam. Rezultātā tika atcelti aptuveni 600 Ryanair avioreisi.

Ryanair — lielākā zemo cenu aviokompānija Eiropā. Tā strādā 33 valstīs, apkalpo vairāk nekā 1,8 reisus. Kompānijā strādā aptuveni 11,5 tūkstoši cilvēku.

2018./19. finanšu gada pirmajā ceturksnī (tas beidzās 30. jūnijā) Ryanair peļņa, kas pienākas kompānijas akcionāriem, kritusies par 19,8% gada izteiksmē — līdz 318,5 miljoniem eiro. Mazinātā peļņa uz akciju — 26,37 eiro salīdzinājumā ar 32,38 eiro gadu oepriekš. Kompānijas kopējā operacionālā peļņa atskaites periodā augusi par 9% līdz 2,079 miljardiem eiro. Pasažieru pārvadājumu apjoms triju mēnešu laikā pieaudzis par 7%, sasniedzot 37,6 miljonus cilvēku.    

Ziņu lente
0