Pilotu streika dēļ Ryanair atceļ reisus

© Sputnik / Оксана ДжаданСамолет компании Ryanair взлетает из аэропорта "Рига"
Самолет компании Ryanair взлетает из аэропорта Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Beļģijas pilotu asociācija BeCA aicinājusi Ryanair pilotus atbalstīt ārvalstu kolēģu lēmumu sarīkot streiku 10. augustā sakarā ar personāla iebiedēšanas aktiem no īru aviokompānijas administrācijas puses.

RĪGA, 6. augusts – Sputnik. Ryanair paziņojusi, ka streika dēļ, ko 10. augustā sarīkos īru aviokompānijas piloti, tiks atcelti vairāki reisi no un uz Beļģiju, vēsta RIA Novosti.

"Sakarā ar to, ka pilotu arodbiedrība Beļģijā aicinājusi sarīkot streiku 10. augustā, mēs diemžēl esam spiesti atcelt vairāk nekā 104 reisus no un uz Beļģiju," — teikts pārvadātāja paziņojumā.

Turklāt Ryanair apņemas atgriezt pasažieriem naudu par aviobiļetēm vai apmainīt tās pret vietām reisos citās dienās.

Центр города и памятник Христофору Колумбу в Барселоне - Sputnik Latvija
Madrides un Barselonas taksisti pieteikuši beztermiņa streiku

Līdz pat 4 tūkstošiem Ryanair stjuartu Spānijā, Portugālē, Beļģijā un Itālijā 25. un 26. jūlijā piedalījās streikā. Toreiz personāls prasīja kompāniju atteikties no īru likumdošanas un pielāgot darba nosacījumus katras valsts darba likuma prasībām. Streika rezultātā tika atcelti vairāk nekā 600 Ryanair avioreisu.

Kā teikts BeCA Beļģijā izplatītajā paziņojumā, "kopš tā laika Ryanair veic atsevišķu ekipāžas locekļu iebiedēšanas kampaņu, kuri piedalījušies šajās darbībās. Šāda prakse ir nepieņemama un ir pretrunā ar tiesībām streikot, ko garantē visas starptautiskās konvencijas".

Ryanair ir lielākā budžeta aviokompānija Eiropā. Tā strādā 33 valstīs, apkalpojot vairāk nekā 1800 reisus. Kompānijas darbinieku skaits sastāda apmēram 11,5 tūkstošus cilvēku.

Ziņu lente
0