Latvija un Igaunija dzēš purva ugunsgrēku: liesmas pārņēmušas jau 220 hektārus

© Latvijas armijaПожар в Раматской волости Латвии у границ Эстонии
Пожар в Раматской волости Латвии у границ Эстонии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Helikopteri, kvadracikli, apvidus mašīnas, īpaši aprīkotas mašīnas no divām valstīm, desmitiem glābēju un brīvprātīgie dzēš purva ugunsgrēku Latvijas ziemeļos pie Igaunijas robežas.

RĪGA, 3. augusts — Sputnik. Ugunsgrēks purvā Ramatas pagastā pie Igaunijas robežas ātri izplatās – liesmas aptvērušas vairāk nekā 220 hektārus, informēja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests, raksta tvnet.lv.

Atbalstu sniedz glābēji no Igaunijas.

"Šonakt veikt ugunsgrēka dzēšanu palīgā ieradās kolēģi no Igaunijas glābšanas dienesta. Saulei nožāvējot mitrumu un pieturoties vējam, dažviet ir atsākusies degšana un ir sadūmojums," — pavēstīja VUGD.

Iepriekš vēstīts, ka plašais ugunsgrēks purvā izcēlās 1. augustā. Piekļuve ugunsgrēka vietai ir ierobežota, tuvākais ceļš atrodas visai tālu. Ugunsgrēka platība pieaug.

Notikuma vietā strādā 90 ugunsdzēsēji un brīvprātīgie. Tiek izmantotas 15 specializētās ugunsdzēsēju mašīnas. Igaunija nosūtījusi vairākus kvadraciklus un apvidus mašīnu ar personālu.

Ugunsgrēku palīdz dzēst Nacionālo bruņoto spēku helikopters, tāpat kā Talsu novadā.

Debesis patrulē arī robežsardzes helikopteri. Uzņēmumos redzama plašā ugunsgrēka platība un atklātās liesmas.

Uzliesmojuma rajonā ir spēcīgs piedūmojums, iedzīvotāji lūgti netuvoties ugunsgrēka vietai un nepieciešamības gadījumā lūgt mediķu palīdzību. Konsultācijas tiek sniegtas pa tālruni 66016001, neatliekamo medicīnisko palīdzību – pa tālruni 113.

Iepriekš vēstīts, ka plašā kūdras purva un meža ugunsgrēka gadījumā Talsu novadā atbildīgo dienestu sliktās saziņas dēļ Latvija pārāk vēlu lūgusi starptautisko palīdzību.

Ziņu lente
0