Latvijas dzelzceļš attīstīs tranzītu uz parāda

© Sputnik / Sergey Melkonov"Latvijas dzelzceļš"
Latvijas dzelzceļš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
LDz parakstījis līgumu ar OP Corporate Bank plc. filiāli par 2018. gada investīciju projektu īstenošanai nepieviešamo finansējumu 31 miljona eiro apmērā.

RĪGA, 17. jūlijs — Sputnik. Latvijas Dzelzceļš (LDz) ņems kredītu 31 miljona eiro apmērā. Līdzekļi tiks novirzīti infrastruktūras objektu modernizācijas projektu īstenošanai, vēsta Baltic Course.

Aizņēmumu izsniegs OP Corporate Bank plc. filiāle uz septiņiem gadiem. LDz vadība jau parakstījusi atbilstošo līgumu.

Rīgas osta - Sputnik Latvija
Latvijas tranzītu glābj sliktie laikapstākļi un remontdarbi Ustlugā

LDz viceprezidents Aivars Strakšas pastāstīja, ka finansējums paredzēts infrastruktūras projektiem, kuri iekļauti LDz darbības vidēja termiņa stratēģijā un koncerna biznesa plānā.

"Lai nodrošinātu to izpildi, mēs strādājam divos būtiskos virzienos — uzturot un atjaunojot esošos infrastruktūras elementus, kā arī modernizējot infrastruktūru vietās, kur tas nepieciešams konkurētspējas paaugstināšanai," sacīja Aivars Strakšas.

Dzelzceļa infrastruktūras modernizācijas mērķis ir nostiprināt kravu pārvadājumu, loģistikas un tranzīta nozari, kā arī dāvāt Latvijai iespēju efektīvāk iekļauties globālajos tranzīta ceļos.

Iepriekš LDz valdes loceklis Aivars Strakšas paziņoja, ka tranzīta sašaurināšanās apstākļos Latvijas Dzelzceļš neplāno samazināt infrastruktūras jautu. Viņš norādīja, ka plānos joprojām saglabājas elektrifikācija, parka un šķirotavas celtniecība Daugavpilī, ceļi Mangaļsalā un vienots kontroles centrs.

Грузовые вагоны - Sputnik Latvija
LDz strādnieku skaits samazinājies par tūkstoti

Savukārt koncerna vadītājs Edvīns Bērziņš paziņoja, ka strauju pārmaiņu apstākļos transporta un loģistikas nozarēs uzņēmums pievērš uzmanību uz klientiem orientēta mārketinga attīstībai, digitālo risinājumu plašam pielietojumam un inovācijām.

Ar informācijas tehnoloģiju palīdzību Latvijas Dzelzceļš cer optimizēt kravu pārvadājumu procesus, kā arī piedāvāt klientiem jaunas iespējas, piemēram, piekļuvi pakalpojumiem tiešsaistes režīmā.    

Ziņu lente
0