LDz strādnieku skaits samazinājies par tūkstoti

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējo gadu laikā Latvijas Dzelzceļa darbinieku skaits samazinājies apmēram par tūkstoti cilvēku, paziņoja Latvijas Dzelzceļa vadītājs Edvīns Bērziņš.

RĪGA, 16. maijs – Sputnik. Latvijas Dzelzceļa darbinieku skaits dažu pēdējo gadu laikā samazinājies par apmēram tūkstoti cilvēku, tostarp, par 300 cilvēkiem pērn, paziņoja kompānijas prezidents Edvīns Bērziņš Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".

Птицы на рельсах - Sputnik Latvija
Latvijas dzelzceļš pamazām atbrīvojas no darbiniekiem

Pirms dažiem gadiem uzņēmumā strādāja ap 12 tūkstošiem cilvēku, savukārt pērn viņu skaits samazinājies līdz apmēram 11 tūkstošiem. Darbinieku skaita samazināšanās, saskaņā ar Bērziņa paziņojumu, notikusi sakarā ar darba procesu pilnveidošanu, tostarp, ar IT risinājumu ieviešanu.

Tai pašā laikā, pēc Bērziņa teiktā, LDz vērojama arī kadru mainība. 2017. gadā uzņēmumu pametuši 800 cilvēki, daudzi devušies pensijā, savukārt darbā tika pieņemti 500 jauni darbinieki.

Pagājušajā gadā Latvijas Dzelzceļš samazināja administratīvos izdevumus par 14%, izdevumu samazināšanu plānots veikt arī turpmāk – uz darbinieku pārprofilēšanas rēķina.

Pērn Latvijas dzelzceļa publiskās lietošanas infrastruktūra tika izmantota, lai pārvadātu 43,8 miljonus tonnu kravu, kas ir par 8,4% mazāk nekā 2016. gadā. 2017, gadā kompānijas peļņa sastādīja 800 tūkstošus eiro pirms nodokļu nomaksas, paziņoja Bērziņš.

Maxima Latvija - Sputnik Latvija
Lielākie darba devēji Latvijā: lielveikali un dzelzceļš

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka Latvijas valdība atbalstījusi Satiksmes ministrija piedāvājumu par Latvijas Dzelzceļa finanšu rezerves izveidošanu "nebaltai dienai".

Saskaņā ar valdības rīkojumu, uzņēmuma peļņa par 2017.-2021. gadu tiks atstāta LDz rīcībā un tiks izmantota rezerves izveidošanai. Tas nozīmē, ka šajos gados iegūto peļņu uzņēmums varēs izmantot darbības attīstībai, dzelzceļa infrastruktūras projektu realizācijai vai finanšu stabilitātes nodrošināšanai.

Tāpat Ministru Kabinets izdevis rīkojumu, ka līdz 2022. gadam LDz nemaksās dividendes valstij.

Ziņu lente
0