Uzmanību, bruņurupucis: vai Jūrmalai izdosies saglabāt savu simbolu

© Sputnik / Вадим КоролевSkulptūra "Bruņurupucis" Jūrmalā
Skulptūra Bruņurupucis Jūrmalā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jautājums par Majoru pludmalē uzstādītā bronzas bruņurupuča pārdošanu vairs nebūs aktuāls, ja tiks atrisināta mākslinieka ģimenes mājokļa problēma, uzskata Jūrmalas domes deputāte Elizabete Krivcova.

RĪGA, 30. jūnijs — Sputnik. Jautājums par bruņurupuča bronzas skultūras piespiedu pārdošanu Jūrmalā veidojies, ņemot vērā valsts un pašvaldības attieksmi pret cilvēkiem, radio Baltkom ēterā paziņoja skulptūras autora Jāņa Bārdas dzīvesbiedre Aivija.

Iepriekš Bārdas kundze informēja, ka iecerējusi pārdot bruņurupuča skulptūru izsolē mākslas festivālā artRiga, jo Jūrmalas dome vēl joprojām nav norēķinājusies ar skulptoru par šo mākslas darbu.

Латвийские байкеры открыли мотосезон - Sputnik Latvija
"Izbeidziet bardaku": ap simts motociklistu aizņēmuši Jūrmalas domes stāvvietu

Viņa pauda viedokli, ka no šīs situācijas būtu bijis iespējams izvairīties.

"Mēs periodiski cilājām šo jautājumu, taču lēmuma nebija. Domāju, Jūrmalas dome gūst labu peļņu ar suvenīriem, bet autortiesības ir pārkāptas. Iespējams, no šīs situācijas būtu bijis iespējams izvairīties, ja ne pēdējo mēnešu notikumi: mēs ar dēlu Georgiju esam zaudējuši savu māju, un neviens nav painteresējies par bērna panākumiem. Es uzskatu, ka savā 18 gadu vecumā viņš ir daudz ko panācis un šīs pilsētas vārdu nesis tālu pasaulē, tāpat kā viņa tēvs."

Aivija Bārda uzsvēra, ka skulptora pārcelšanās uz Angliju 2003. gadā bija piespiedu pasākums.

"Tagad visi viņu ir aizmirsuši, bet tolaik vienkārši noveda līdz tam, ka viņš sevi uzskatīja par nevajadzīgu. Un kas notika ar mūsu ģimeni 27 gadu laikā, jo esam nodzīvojuši Jūrmalā? Es saskatu līdzību ar procesiem, kuru dēļ cilvēki brauc prom, pamet mūsu brīnišķīgo valsti — Latviju. Par to es gribu runāt," — viņa piezīmēja.

Скульптура Черепаха в Юрмале - Sputnik Latvija
Jūrmalas bruņurupucis tiks pārdots izsolē

Jūrmalas domes deputāte Elizabete Krivcova uzskata, ka jautājums par bruņurupuča pārdošanu vairs nebūs aktuāls, ja tiks atrisināta mākslinieka ģimenes mājokļa problēma.

"Viņiem pašlaik radusies sarežģīta situācija, viņi ir izlikti no mājām. Tas ir izmisuma solis. Ģimenē ir neredzīgs bērns, pats skulptors ir slims. Domāju, jautājums par bruņurupuča pārdošanu pazudīs pats no sevis, ja atrisināsim pašreizējās problēmas. Neviens čekus nav saglabājis, taču, ja 20 gadus viss bija kārtībā, kāpēc tagad vajadzētu izvirzīt kaut kādas pretenzijas," — uzskata Krivcova    

Ziņu lente
0