Jūrmalas bruņurupucis tiks pārdots izsolē

© Sputnik / Вадим КоролевСкульптура "Черепаха" в Юрмале
Скульптура Черепаха в Юрмале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tēlnieka Jāņa Bārdas sieva pauž protestu pret Jūrmalas domes rīcību un pārdod izsolē vienu no pilsētas simboliem.

RĪGA, 28. jūnijs – Sputnik. Tēlnieka Jāņa Bārdas Bronzas bruņurupucis, viens no Jūrmalas simboliem, šoruden pazudīs no savas ierastās vietas pie ieejas Majoru pludmalē – to pārdos izsolē, raksta Jauns.lv.

Šādu lēmumu pieņēmusi tēlnieka sieva Aivija Bārda. Bruņurupuča vietā tiks uzstādīta tā kopija, jo, pēc Bārdas kundzes sacītā, "jūrmalnieki nav vainīgi par pilsētas domes neizdarībām".

Sarunā ar jauns.lv Bārdas kundze paskaidroja savu lēmumu:

"Tas notiek tāpēc, ka Jūrmalas dome kopš 1995. gada par skulptūru joprojām nav norēķinājusies, kā mums solīja toreizējais pilsētas mērs Andrejs Inkulis. Visus šos gadus kūrortpilsētas pašvaldība, pārkāpjot autortiesības Bruņurupuci izmantojusi savās reklāmas kampaņās, piemēram, ražojot suvenīrus. Ar Bruņurupuča pārdošanu es vēlos pavilkt svītru savam 27 gadu ilgajam Jūrmalas periodam. Negribu no Jūrmalas aizbraukt kā bomzis! Savulaik mans vīrs Jūrmalā Meža prospektā vēlējas uzveidot Skulptūru parku, bet pilsētas dome to nepieļāva," — pastāstīja viņa.

United Buddy Bears - Sputnik Latvija
Uz Rīgu brauc Berlīnes lāči

Pēc viņas sacītā, savulaik dome samaksājusi viņas vīram par skulptūras izveidošanu bronzā "smieklīgu summu" – 8 tūkstošus latu. Taču skulptūra tapa par ģimenes līdzekļiem, kurai nācies atteikties no nepieciešamām lietām skulptūras ģipša iegādes dēļ.

"Mūsu ģimenes liktenis izvērtās traģisks. Mani ar neredzīgo dēlu Georgu izlika no mājām, viņš tagad dosies mācīties uz vidusskolu Amerikā. Vīrs tagad ar smagām veselības problēmām cīnās Anglijā. Jūrmalas dome pilsētu pārvērtusi graustos un pazemo cilvēkus, piemēram, neredzīgu cilvēku – manu dēlu izliekot uz ielas, liedzot viņam atbalstu. Bruņurupuča pārdošana savā ziņā ir simbolisks solis, protests pret ierēdņu patvaļu," — piebilda Bārda.

Pēc viņas sacītā, interese pret Jūrmalas simbolu ir liela, un par bruņurupuci piedāvā pat miljonu eiro.

Ziņu lente
0