Bez kasēm un lojalitātes kartēm: restorāni Vairāk saules atsākuši darbu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visi seši uzņēmuma "Vairāk saules" restorāni atsākuši darbu pēc policijas kratīšanām, kuru rezultātā restorāni palikuši bez iekārtām.

RĪGA, 17. jūnijs — Sputnik. Uzņēmuma "Vairāk saules" pārstāve Laura Minskere pastāstīja, ka visi seši tīkla restorāni atsākuši darbu, vēsta Mixnews.lv.

Restorāns - Sputnik Latvija
Jānis Jenzis: kratīšana restorānos "Vairāk Saules" ir trieciens tūrismam

Trešdien, 13. jūnijā kļuva zināms, ka policija organizējusi kratīšanu tīkla "Vairāk saules" ofisā un restorānos sakarā ar aizdomām par iejaušanos kases sistēmās, kā rezultātā, iespējams, valstij nodarīts zaudējums 1,5 miljonu eiro apmērā. Policijas dati liecina, ka lietā aizturēti četri cilvēki, tostarp arī firmas grāmatvedis.

Policija uzskata, ka grāmatvedības dati restorānu tīklā "Vairāk saules" sagrozīti jau kopš 2016. gada. Kases aparātos norādīti samazināti dati.

Restorāni tika slēgti otrdien, 12. jūnija pēcpusdienā. Apmeklētāji lūgti pamest telpas, pie ieejām parādījās uzraksti par darbības pārtraukšanu tehnisku iemeslu dēļ.

Restorānu "Vairāk saules" īpašnieki un akcionāri bija sašutuši ne tikai par pašu kratīšanas faktu, bet arī par to norises veidu. "Vairāk Saules" līdzīpašnieks Mārtiņš Kalniņš pastāstīja, ka policija ieradusies sešos restorānos, ražošanas cehā un formas birojā. Kalniņš norādīja, ka kratīšanas vairāk līdzinājušās uzbrukumam. Pie tam policisti izņēmuši kases aparātus, pats Kalniņš zaudējis mobilo tālruni.

Kafija - Sputnik Latvija
Restorānos Vairāk saules notikušas kratīšanas

Minskere pateicās klientiem par atbalstu un pastāstīja, ka pagaidām visos atkalatvērtajos restorānos darbojas viens vai divi kases aparāti. Tīkls jau iegādājies jaunas kases, taču to piegāde un programmēšana atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta prasībām aizņem zināmu laiku.

Pagaidām nav iespējams teikt, kad restorāni tiks nodrošināti ar agrāko iekārtu skaitu. Policija neziņo, kad izņemtās iekārtas tiks atdotas īpašniekiem.

Tomēr Minskere paziņoja, ka "Vairāk saules" jau var izsniegt čekus. Lojalitātes karšu sistēma netiks atjaunota, taču tas neietekmēs atlaižu piešķiršanu.

Ziņu lente
0