Ādažu poligona ugunsgrēku nespēj nodzēst jau gandrīz diennakti

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasМеждународные военные учения Summer Shield XIV в Латвии
Международные военные учения Summer Shield XIV в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ādažu poligonā turpinās plaša ugunsgrēka dzēšana, kurš pārņēmis ne mazāk kā 300 hektārus meža.

RĪGA, 11. jūnijs – Sputnik. Pirmdienas rītā joprojām nav izdevies nodzēst ugunsgrēku Ādažu poligonā. Deg vairāk nekā 300 hektāri meža, zaudējumu apmēru spēs novērtēt tikai pēc tam, kad tiks nodzēstas liesmas, vēsta LSM.

Pēc Valsts mežu dienesta pārstāvja Zigmunda Jaunķiķa sacītā, Ādažu poligonā deg mežs, meža cirtumi, krūmāji, sūnas un sausa zāle. Dzēšanā iesaistīti plaši resursi – vairāk nekā divdesmit ugunsdzēsēji ar autocisternām, Valsts mežu dienesta strādnieki, Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji, kā arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters.

Par ugunsgrēka iemesliem pagaidām pāragri spriest, uzsvēra Jaunķiķis. Uz jautājumu, vai ugunsgrēks varēja rasties militāro mācību rezultātā, Jaunķiķis atbildēja, ka pagaidām šādu varbūtību nedrīkst izslēgt.

Atgādināsim, paziņojums par ugunsgrēku Ādažu militārajā poligonā tika saņemts svētdien, plkst. 11:43. Tādējādi, ugunsgrēku dzēš jau gandrīz diennakti. Sakarā ar ugunsgrēku militārās mācības Ādažu poligona teritorijā tika pārtrauktas. Tas jau ir otrais ugunsgrēks Ādažu poligonā pēdējo dienu laikā.

Пожар - Sputnik Latvija
Kāpēc aizdedzies Ādažu poligons

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka sestdien, 9. jūnijā, militāro manevru laikā poligonā tika veikta ASV militārpersonu desanta nolaišanās, kā arī tika nomestas platformas ar ekipējumu, viena no kurām uzliesmoja.

Ugunsgrēka iemesli pagaidām nav zināmi. Tiek ziņots, ka uz aizdegušās platformas atradušies divi Humvee automobiļi.

Starptautiskās mācības Swift Response 2018 tiek rīkotas Eiropā ar ASV militārā desanta dalību. Šogad manevru veikšana ieplānota no 7. līdz 15. jūnijam, tajos ir iesaistīti apmēram 2 300 dalībnieku no septiņām NATO valstīm un alianses partnervalstīm. Mācības uzņem Latvija, Lietuva un Polija.

Ziņu lente
0