Hokejists Bārtulis pieņēmis Krievijas pilsonību

© JONATHAN NACKSTRAND / AFPХоккеист Оскарс Бартулис
Хоккеист Оскарс Бартулис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Hokeja federācija saņēmusi sportista paziņojumu, kurā viņš paziņojis par pilsonības maiņu.

RĪGA, 2. jūnijs – Sputnik. Bijušais Latvijas hokeja izlases spēlētājs Oskars Bārtulis pieņēmis Krievijas pilsonību, vēsta Rus.lsm.lv, atsaucoties uz Latvijas Hokeja federāciju.

Federācija saņēmusi Bārtuļa parakstītu vēstuli, kurā viņš paziņojis, ka turpmāk nevarēšot uzstāties Latvijas Republikas izlasē, jo kļuvis par Krievijas pilsoni. Līdz ar to hokejista karjera Latvijas izlasē beigusies.

Американский актер, кинопродюсер и сценарист, мастер боевых искусств и музыкант Стивен Сигал. - Sputnik Latvija
Stīvens Sīgals: pie apvāršņa Krievijas pilsonība – tas ir iespējams

Kopš 2013. gada Latvijā spēkā stājusies likuma norma par dubultpilsonību, saskaņā ar kuru mūsu valsts pilsoņiem nedrīkst būt vienlaikus Krievijas, Baltkrievijas un vairāku citu valstu pavalstniecība.

2012. gadā Bārtulis parakstīja līgumu ar Doņeckas "Donbasu" un kopš tā laika uzstājās KHL klubos. 2014. gadā viņš pārgāja Kazahstānas "Baris", 2015. gadā uz Vladivostokas "Admiral". Pērnā gada decembra beigās pārgāja pie Ufas "Salavat Julajev".

Pēdējos sešus gadus Bārtulis spēlējis "Donbasā", "Barisā", "Admirālā" un "Salavatā Julajevā". Kopā līgā uz viņa rēķina ir 320 mači un 68 (17+51) punkti.

Pasaules čempionātā Oskars Bārtulis pēdējo reizi spēlējis 2012. gadā, tāpat viņa aktīvā ir 2005. un 2009. gada pasaules čempionāti, kā arī 2010. gada Olimpiāde Vankūverā.

Ziņu lente
0