No lidostas līdz Rīgai par 70 eiro: pilsētas dome saņem sūdzības par taksometriem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas dome saņēmusi virkni sūdzību par nepamatoti augstajām taksometru pakalpojumu cenām galvaspilsētas lidostas teritorijā.

RĪGA, 30. maijs — Sputnik. Pasažieri, kuri ierodas Rīgas starptautiskajā lidostā, vēl joprojām sūdzas par taksometru vadītājiem — brauciens līdz Rīgai var izmaksāt 45-70 eiro. Pie tam, izsaucot taksometru pa telefonu, šis brauciens izmaksās 7-10 eiro, vēsta rus.tvnet.lv.

Rīgas iedzīvotāji un viesi regulāri informē sociālajos tīklos par negatīvajiem iespaidiem, ko atstāj taksometru pakalpojumi lidostā. Piemēram, Rīgas iedzīvotāja Inta pastāstīja, ka par braucienu līdz Purvciemam no viņas pieprasīti 44,74 eiro. Cita sieviete pastāstīja, ka viņas tēvs ieradies Rīgā pēc ilgstošas prombūtnes un nav zinājis, kādi tarifi ir spēkā, par braucienu līdz Juglai samaksājis 70 eiro.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Nevēlas vest uz Mārupi un nosaka negodīgas cenas: lidostas Rīga vadītāja par taksometriem

Sieviete pastāstīja, ka tēvs nodomājis — mainījušies tarifi un nav strīdējies. airBaltic taksometrā viņš nav sēdies, jo pie tā bijusi liela rinda, tāpēc izmantojis nezināmas firmas mašīnu. Viņa uzsvēra, ka rakstīs iesniegumu par notikušo.

Izsaucot taksometru pa tālruni, no lidostas līdz Pļavniekiem vai Purvciemam iespējams aizbraukt par 7-10 eiro.

Iepriekš starptautiskās lidostas Rīga teritorijā savus pakalpojumus varēja piedāvāt tikai noteiktām prasībām atbilstoši uzņēmumi. Citastarpā tiem bija vajadzīgas 50 vienādas krāsas automašīnas ar GPS reģistratoriem, kuru datiem var piekļūt arī lidosta. Turklāt lidosta iekasēja 100 tūkstošus eiro gadā par ielaišanu teritorijā.

Taču 2013. gadā šī kārtība tika apstrīdēta tiesā. Taksometru uzņēmuma īpašnieks Valērijs Utjanskis pieprasīja piekļuvi teritorijai, jo lidosta ir publiska, nevis privāta telpa. Tiesvedība bija ilga, taču galu galā Augstākā tiesa pieņēma lēmumu: atvērt piekļuvi teritorijai pie lidostas ēkas visiem taksometriem.

Самолет компании AirBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Nekaunība, apmelošana un aptīrīšana: airBaltic jaunie pakalpojumi

Septembrī tiesas lēmums tika izpildīts. Pēc automātiskās barjeras demontāžas un caurlaižu sistēmas atcelšanas strauji vairojās pasažieru sūdzības par pakalpojumu kvalitāti un neadekvāti augstajām cenām.

Lidostas Rīga valdes priekšsēdētāja Ilona Līce, komentējot situāciju, paziņoja, ka tuvākajā laikā taksometru vadītāju patvaļas problēmu atrisināt neizdosies. Viņa norādīja, ka normatīvie akti neparedz instrumentus, kuri ļautu atrisināt taksometru vadītāju darbības problēmu lidostas teritorijā. Atliek cert uz normatīvo aktu grīzījumiem, ko gatavo Civilās aviācijas aģentūra sakarā ar lidostas — svarīga valsts infrastruktūras objekta — statusu.    

Ziņu lente
0