Latvijas iedzīvotājus pirmdien modinās sirēnu kaukšana

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmdien, 28. maijā, no plkst. 9:30 līdz 9:45 no rīta Latvijā notiks civilās trauksmes un paziņojumu sistēmas pārbaude – visā valstī sāks kaukt sirēnas.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) informāciju, pirmdien, 28. maijā, no plkst. 9:30 līdz 9:45 no rīta visā Latvijas teritorijā notiks civilās trauksmes un paziņojumu sistēmas pārbaudes ar mērķi konstatēt un nepieciešamības gadījumā novērst to darbībā esošos traucējumus.

VUGD darbinieki aicina Latvijas iedzīvotājus neuztraukties pārbaudes laikā, ka arī palūguši viesnīcu administrācijas pabrīdināt par mācību trauksmi ārzemju viesus.

​Latvijā uzstādītas 164 trauksmes sistēmas dabas, tehnogēno vai citu draudu gadījumiem. Tās izvietotas tādā veidā, lai signāls būtu dzirdams apmēram 1,5 kilometru rādiusā.

Trauksmes sistēmu pārbaude, saskaņā ar Ministru Kabineta noteikumiem, tiek veikta divreiz gadā. Par mācību trauksmi Latvijas iedzīvotājus iepriekš brīdina.

Taču VUGD atgādina, ka gadījumā, ja brīdinājumi par mācību trauksmi netika saņemti, savukārt sirēnas sāk kaukt, tad Latvijas iedzīvotājiem jāieslēdz televizors vai radio, ar kuru palīdzību būs iespējams noskaidrot informāciju par ārkārtas stāvokli, kā arī saņemt rekomendācijas par aizsardzības līdzekļiem un turpmāko rīcību.

Iepriekš trauksmes un informēšanas sistēmu pārbaude Latvijā tika veikta 2017. gada 30. novembrī. Toreiz sirēnas tika ieslēgtas uz dažām minūtēm laika posmā no plkst. 14:00 līdz 14:15.    

Ziņu lente
0