Šodien Latvijā veiks trauksmes sirēnu darba pārbaudi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divos dienā visā valstī ieslēgsies 164 trauksmes sirēnas, to skaņas signāliem jābūt dzirdamiem apmēram 1,5 kilometru rādiusā – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests pārbauda to darba kvalitāti.

RĪGA, 30. novembris – Sputnik. Šodien, no plkst. 14:00 līdz 14:15 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) uz trīs minūtēm visā valstī ieslēgs trauksmes sirēnas, vēsta dienests.

Tādējādi tiks pārbaudīts iedzīvotāju ārkārtas gadījumu apziņošanas sistēmas darbs. VUGD brīdina, ka nav pamata uztraukties, jo tā ir tikai kārtējā pārbaude. Ja šodien jūs nedzirdēsit signālu, neraizējieties, īsta negadījuma laikā iedzīvotājus papildus informēs par briesmām un aizsardzības pasākumiem ar skaļruņu starpniecību.

Visā Latvijā izvietotas 164 trauksmes sirēnas, kuras uzstādītas tā, lai to signāls būtu dzirdams apmēram pusotra kilometra rādiusā.

Saskaņā ar 2017. gada 7. augusta Ministru Kabineta lēmumu, trauksmes sirēnas signāli Latvijā tiek ieslēgti divreiz gadā. Iepriekšējā pārbaude notika pusgadu iepriekš, maijā.

Ziņu lente
0