Nosaukta kompānija, kas gatava nopirkt visus Liepājas metalurga aktīvus

© Sputnik / Vladimir Song / Pāriet pie mediju bankasМеталлургический комбинат
Металлургический комбинат - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konsorcijs aicina uzņēmuma maksātnespējas administratoru atcelt visas jau notikušās un izludinātās uzņēmuma īpašumu izsoles, lai saglabātu Liepājas metalurga aktīvus.

RĪGA, 20. aprīlis — Sputnik. Konsorcijs, ko vada britu tērauda lietuve British Steel, atkārtoti paudis gatavību iegādāties visu Liepājas metalurga īpašumu, vēsta rus.liepajniekiem.lv, atsaucoties uz aģentūras LETA rīcībā esošo kompānijas vēstuli.

Konsorciju veido kompānijas British Steel, Greybull Capital un igauņu Baltic Metal Holding. 17. aprīlī tās nosūtīja vēstuli KVV Liepājas metalurgs administratorei Vitai Dikei, Privatizācijas aģentūras meitasuzņēmumam FeLM un bankai Citadele, kurā pauž vēlmi iegādāties visus metalurģijas uzņēmuma aktīvus.

Лиепайский металлург цех металлопроката - Sputnik Latvija
Sākas Liepājas metalurga mantas izsoles

Līdz šim konsorcijs British Steel pauda vēlmi nopirkt uzņēmumu šī gada februārī un informēja par to amatpersonas. Uzņēmums paziņoja, ka gatavs investēt 60-75 milj. eiro, lai nomainītu rūpnīcas iekārtas.

Vēstulē teikts, ka konsorcijs ir gatavs parakstīt nodomu protokolu ar pašreizējiem Liepājas metalurga īpašniekiem par tā aktīvu iegādi. Tāpat British Steel lūdza uzņēmuma maksātnespējas administratoru Vitu Diki atcelt tā īpašumu izsoles, lai saglabātu Liepājas metalurga aktīvus. Konsorcijs paudis gatavību iemaksāt depozītu, tiklīdz visas puses parakstīs nodomu protokolu.

Vitas Dikes komentāru saņemt neizdevās.

Liepājas metalurga velmēšanas ceha īpašumu izsolē 20. martā uzvarēja Austrijas kompānija Smart Stahl GmbH, kura piedāvāja par to 1,9 milj. eiro. Telekanāls LNT informēja, ka ar kompāniju saistīts Krievijas uzņēmējs Dmitrijs Gerasimenko. Izolē piedalījās arī Latvijas uzņēmumi Tolmets un FeLM. Īpašumu sākotnējā vērtība — 1,33 miljoni eiro.

Marta beigās noslēdzās arī divas KVV Liepājas metalurgs nekustamo īpašumu izsoles, kurās īpašumi tika pārdoti par 82 tūkstošiem un 116 tūkstošiem eiro.

Elektriskā tērauda kausēšanas krāsns - Sputnik Latvija
Uzņēmumu "Liepājas metalurgs" plānots pārdot pa daļām

Tērauda elektriskās kausēšanas ceha īpašumu izsole tika atzīta par anulētu, jo netika atrasts neviens pretendents. Īpašuma sākumcena bija noteikta 5,35 milj. eiro apmērā.

Kopumā izsludinātas 11 izsoles, tajās piedāvāto uzņēmuma īpašumu vērtība tiak novērtēta 5,35 milj. eiro apmērā.

Liepājas metalurgs tika pasludināts par maksātnespējīgu 2016. gada 16. septembrī. Tika meklēti investori, par ticamākajiem atzīts Izraēlas pilsonis Igors Šamis, kurš interesējās par Liepājas Metalurga pirkšanu jau 2014. gadā. Taču darījums ieilga, jo investora piedāvātie darījuma noteikumi kardināli atšķirās no tā, ko vēlējās Liepājas metalurga investori. Mediji vēstīja, ka Šamis piedāvājis ieguldījumus 70 milj. eiro apmērā, taču lūdzis divus gadus ilgas kredītbrīvdienas.

Ziņu lente
0