"Tas nav saistīts ar vēlēšanām": Nacionālais bloks vēlas aizliegt Krievijas telekanālus

© pixabayРебенок смотрит телевизор
Ребенок смотрит телевизор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālā apvienība piedāvā "aizsargāt" skatītājus no "nedraudzīgas" informācijas; Nacionālā bloka līderis Raivis Dzintars aicina neizskatīt šo projektu kā "priekšvēlēšanu interešu objektu".

RĪGA, 16. aprīlis – Sputnik. Valdošo partiju koalīcijas sanāksmē Nacionālā apvienība piedāvās vienoties par kopīgu Krievijas telekanālu ierobežošanas plānu Latvijas teritorijā, tiek ziņots partijas mājaslapā.

Nacionālais bloks piedāvā jau šajā Saeimas sasaukumā "pieņemt izšķirošus soļus Latvijas informācijas telpas aizsardzībai".

Nacionālā apvienība piedāvās savu problēmas redzējumu un ir gatava uzklausīt partneru piedāvājumus par to, kā izdarīt tā, lai "Latvijas valstij nedraudzīgā" informācija sasniegtu pēc iespējas mazāku Latvijas iedzīvotāju skaitu.

"Lai īstenotu efektīvus informatīvās telpas aizsardzības pasākumus, ir nepieciešama visu koalīcijas partneru sapratne un atbalsts. Svarīgi, lai šo jautājumu partijas neuztvertu kā priekšvēlēšanu interešu objektu, bet gan kā kopīgu valsts stratēģisko interešu jautājumu," — uzsvēra Nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Atgādināsim, ka līdz Saeimas vēlēšanām Latvija atlicis mazāk nekā pusgads.

Krievijas kanāli iekļauti pamata paketē vairumam Latvijas kabeļtelevīzijas operatoru un valstī paliek samērā populāri.

Студия радио Sputnik - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc Latvijā vēlas aizliegt Sputnik fotogrāfijas

Pēc Dzintara domām, rodas absurda situācija, kad valsts uzņēmums Lattelecom piedāvā plašu "Kremļa kanālu spektru, tādējādi faktiski strādājot pret Latvijas drošības interesēm".

Kā jau iepriekš stāstīja Sputnik Latvija, Krievijas telekanāli vairākkārt krituši Latvijas varas iestāžu nežēlastībā. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome divreiz apturējusi Krievija kanāla "RTR Planeta" apraidi Latvijas teritorijā. 

Krievijas ĀM komentēja apraides aizliegumu, paziņojot, ka Latvijas kurss uz totālu cenzūru jebkādos veidos krievvalodīgiem medijiem ir pretrunā ar paziņojumiem par uzticību Eiropas vērtībām un ir vārda un preses brīvības pamatprincipu pārkāpums.

Interesanti, ka Latvijas varas iestādes nenoliedz, ka digitālo tehnoloģiju un interneta televīzijas laikmetā aizliegumi ir neefektīvi un pat mudina Latvijas iedzīvotājus izmantot nelegālo televīzijas apraidi.

Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Margarita Simoņana: drīz vien Sputnik pārmetīs propagandisku klusēšanu

"Nedienas" var piemeklēt ne tikai "svešus", bet arī "savus" telekanālus – aprīļa sākumā NEPLP paziņoja, ka Sputnik materiālu izmantošana sabiedrības mediju mājaslapās un sociālajos tīklos ir nepieņemama.

LTV kanāla vadība deva atbildes triecienu padomei un paziņoja, ka nemainīs redakcijas politiku.

Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija Segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana atzīmēja LTV principiālo pozīciju un solīja turpmāk to skatīties.

Ziņu lente
0