Politika

Potapkins: mēs palaidām vējā lielisku iespēju paklusēt

© Sputnik / Sergey MelkonovSaeimas deputāts Sergejs Potapkins
Saeimas deputāts Sergejs Potapkins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas tiekšanās dēļ pievienoties Lielbritānijai nevar tikt parakstīti un saskaņoti kārtējie svarīgie līgumi, uzskata Saeimas deputāts Sergejs Potapkins.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Lēmumu par Krievijas diplomātu izraidīšanu no Latvijas komentēja Saeimas deputāts, parlamenta ārlietu komisijas loceklis Sergejs Potapkins radio Baltkom ēterā.

Britu Solsberi pilsētā, 4. martā, tika noindēts britu spiegs, bijušais GIP darbinieks Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija. Bitu puse apgalvo, ka ar Skripaļu noindēšanu ar vielu A-234 saistīta Krievijas valsts, Krievija to kategoriski noliedz.

Флаги стран Балтии на променаде - Sputnik Latvija
Politika
The Guardian: Polija un Baltijas valstis varētu izsūtīt Krievijas diplomātus

Valsts Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Gints Jegermanis paziņoja, ka Latvija sakarā ar "Skripaļa lietu" plāno izraidīt vienu vai vairākus Krievijas vēstniecības darbiniekus.

"Vēl pirms kāda laika mēs varējām teikt, ka diplomāti strādā, lai ģenerāļiem nebūtu darba. Tagad mēs redzam, ka tā saucamie Latvijas diplomāti bēg ģenerāļu priekšā pieteikt karu Krievijai. Tam, ar ko nodarbojas Rinkēvičs, nav nekā kopīga ar diplomātiju un starptautisko politiku. Viņš nodarbojas ar sevis virzīšanu. Mīl un prot to darīt, izraidot no Latvijas māksliniekus, žurnālistus. Tagad tikuši klāt arī diplomātiem," pateica Potapkins.

Pēc viņa sacītā, ar šādu rīcību Latvija varētu pati sev kaitēt.

"Neko labu no šī saasinājuma nav vērts gaidīt. Tagad netiks parakstīti un saskaņoti kārtējie Latvijai svarīgie līgumi. Kaut gan mūsu valsts varēja atteikties no rekomendācijām un neizrādīt solidaritāti Lielbritānijai. Mēs atkal palaidām garām lielisku iespēju paklusēt. Ja diplomāti tiks izraidīti no Latvijas, reakcija nebūs jāgaida ilgi. Krievija rīkosies analoģiski," noslēgumā pateica deputāts.

Отделение Британского совета в Москве - Sputnik Latvija
Latvija gatava izmitināt pie sevis Lielbritānijas padomi un BBC dienestu krievu valodā

Krievija izraidīs Latvijas vēstniecības darbiniekus atbildes pasākuma kārtā uz Krievijas diplomātu izraidīšanu, un nav izslēgts, ka Krievijas rīcība būs stingrāka, paziņoja Federācijas Padomes Ārlietu komitejas pirmais priekšsēdētāja vietnieks Vladimirs Džabarovs.

"Jā, atbildes kārtā tiks izraidīti Latvijas vēstniecības darbinieki, netiek izslēgts, ka vairāk, nekā tiks izraidīts mūsējo," pateica viņš.

Pēc viņa sacītā, stingrāku atbildes pasākumu iespēju izraisījusi Latvijas lēmuma "absolūtā netaisnība".

"Tas ir absolūti netaisnīgs lēmums. Krievija nav vainīga Skripaļa noindēšanā, tās vainu neviens nav pierādījis, savukārt Latvijai ar to vispār nav nekāda sakara," paziņoja senators.    

Ziņu lente
0