"Tas ir fiasko": sociālie tīkli par Krievijas Federācijas prezidenta vēlēšanām Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovПроцесс погашения неиспользованных бюллетеней
Процесс погашения неиспользованных бюллетеней - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas prezidenta vēlēšanu rezultāti Latvijā saviļņojuši latviešu inteliģenci – tās pārstāvji ir sašutuši un spriež par "kontrpopagandas fiasko" un "Kremļa triumfa" iemesliem.

RĪGA, 20. marts — Sputnik. Krievijas Federācijas prezidenta vēlēšanu negaidītie rezultāti, kuri liecina, ka Latvijā Vladimirs Putins guvis pat lielāku atbalstu nekā dzimtenē, sociālajos tīklos sacēluši sašutuma vētru.

"Kopumā Latvijā par Putinu nobalsoja 94,88% Krievijas pilsoņu:

  • Rīgā 93,61%
  • Liepājā 97,06%
  • Daugavpilī 96,27%," — raksta Twitter apmeklētājs ar segvārdu Nepareizais. 

Komentētāji ir apjukuši un izsaka pieņēmumus. ​

Jūs ticat, ka balsis tika godīgi skaitītas?" — vaicā Gustavs.

​"Labāk varētu kāds kādam SKDS pasūtīt aptauju, kā balsotu mūsu nepilsoņi," — atbild Nepareizais. Acīmredzot, viņš uzskata, ka procents nebūtu mazāks.

"Un mums visu laiku tika baroti raudulīgi raksti, ka uz Latviju bēg tikai Putina pretinieki, kurus Krievijā vajā," — sūkstās apmeklētājs Deduktors.

Līdzīgu viedokli pauda arī cits Twitter lietotājs. ​

"Un mums grib iestāstīt, ka termiņuzturēšanās atļaujas Latvijā saņem Putina opozicionāri," — raksta Raivis Zeltīts.

Kārtējā izgāšanās

Atsevišķu publikāciju Krievijas Federācijas prezidenta vēlēšanām Latvijā vakar veltīja arī pazīstamais latviešu publicists Otto Ozols.

"Kārtējā izgāšanās.

Daudzi, iespējams, atceras, kā pēc 2014. gadā neskaitāmi politiķi piepūta vaigus cīņai ar Kremļa hibrīdkara informatīvo spiedienu. Rīgā pat tika nodibināts tā dēvētais "NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs." Kā vērtēt šādu rezultātu cīņā ar Krievijas propagandu NATO dalībvalstī? Nav šaubu, ka mūsu politiķi šo fiasko atkal centīsies noklusēt, paslaucīt zem tepiķa. Kremļa propaganda ir triumfējusi Latvijā. Visi šie "centri" ir izrādījušies birokrātiska fikcija un nekam nederīgi. Nodokļu nauda ir izšķērdēta.

NATO dalībvalstī Latvijā, kur apmeties pats "NATO komunikācijas izcilības centrs" Putina atbalstītāju skaits ir tikai nostiprinājies," — secina Otto Ozols.

Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija
Pasaules mediji par Putina uzvaru: plašs atbalsts un jautājums par pēcnieku

Publikācijas lapā jau izvēršas kaismīga diskusija.

"Es vienkārši nesaprotu, kāpēc šiem daudzajiem Krievijas pilsoņiem ir izsniegtas beztermiņa uzturēšanās atļaujas?" – neizpratnē ir Roberts Galvāns.

Daži apmeklētāji atbalsta Ozola kritiku, kas veltīta NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centram.

"Tāpēc, ka šie centri nodarbojās ar visu ko, bet tikai ne ar krievvalodīgajiem un nenodarbojās ar izglītošanu," – pauda Pāvels Levuškāns.

Ziņu lente
0