Politika

Vēsturisks lēmums: partiju apvienošanās, kas mainīs Latvijas nākotni

CC BY-SA 2.0 / Benson Kua / Rainbow flag breezeLGBT
LGBT - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Latvijas attīstībai" priekšsēdētājs Juris Pūce norādīja, ka partiju apvienošanās ir vēsturisks lēmums, kas ietekmēs Latvijas nākotni un kļūs par reālu alternatīvu pašreizējai varai, kas iestigusi neizlēmībā un stagnācijā.

RĪGA, 18. marts — Sputnik. Partijas "Latvijas attīstībai" kongress sestdien, 17. martā vienbalsīgi atbalstīja politiskās apvienības dibināšanu un kopīga Saeimas vēlēšanu saraksta veidošanu ar partijām "Kustību "Par!"" un "Izaugsme", vēsta Grani.lv.

Iepriekš partiju vadība aicināja savus locekļus formēt liberālo spēku priekšvēlēšanu apvienību, lai kopīgi piedalītos 13. Saeimas vēlēšanās.

Alternatīva stagnācijai valdībā

Partiju "Latvijas attīstībai", "Kustība "Par!"" un "Izaugsme" līderi — Juris Pūce, Daniels Pavļuts un Andris Skride vērsās pie savu partiju loceļiem ar aicinājumu kopīgiem spēkiem piedalīties Saeimas vēlēšanās kā eiroperiska liberāla alternatīva pašreizējam spēkam, kam raksturīga stagnācija un neizlēmība.

Saeima - Sputnik Latvija
Saeimas komisija noraidīja petīciju par kopdzīvi

"Latvijas attīstībai" priekšsēdētājs, Rīgas domes deputāts Juris Pūce nosauca apvienošanos par vēsturisku lēmumu, kas ietekmēs valsts nākotni. Pūce atzīmēja pozitīvās pārmaiņas Latvijas sabiedrībā — cilvēki sākuši aktīvāk aizstāvēt savas tiesības un pat gatavi iziet ielās ar prasībām.

Apvienības veidošanu vienbalsīgi atbalstīja arī partijas "Izaugsme" delegāti, pastāstīja partijas līderis Andris Skride. Viņš norādīja, ka partija varētu izvirzīt vēlēšanām 5 līdz 10 kandidātus, un izteica cerību, ka "Izaugsmei" pievienosies partija "Progresīvie".

Partijas "Kustība "Par!"" kongress notiks 24. martā.

Vienlaikus socioloģisko aptauju rezultāti liecina, ka vēl neviena partija, kas veido apvienību, nav pietuvojušās 5% slieksim, kas nepieciešams iekļūšanai Saeimā.

Mērķi un principi

Partiju valdes parakstīja memorandu, kurā formulēti apvienības mērķi un pamatprincipi, tostarp — taisnīga un mūsdienīga Latvija vienotā Eiropā, visiem pieejama un valsts finansēta veselības aprūpe, izglītība, sociālā nodrošinājuma sistēma, mūsdienīga valsts pārvalde un cilvēku tiesības uz ģimeni.

Здание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Petīcija par kopdzīves likumu izraisījusi apjukumu deputātu vidū

Iepriekš Pūce iesniedza Saeimas izskatīšanai Kopdzīves likuma projektu. Savu ideju viņš atbalstīja ar argumentiem par to, ka cilvēkus ārpus oficiālām laulībām likums gandrīz neaizsargā, viņi ir gandrīz beztiesīgi. Pie tam Pūce neslēpa, ka viņa ierosinājuma mērķis ir legalizēt viendzimuma laulības Latvijā.

Saeima noraidīja šo likumprojektu, atsaucoties uz Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ieteikumiem. 

Ziņu lente
0