Saeima neatļāva pensiju mantošanu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Reģionu apvienība piedāvāja noteikt, ka daļu pensijas iegūšanas tiesības ir mirušā pensionāra laulātajam, laulība ar kuru tika reģistrēta vismaz piecus gadus pirms viņa nāves.

RĪGA, 16. marts — Sputnik. Saeima nolēma nenodot komisiju izskatīšanai Latvijas Reģionu apvienības (LRA) piedāvātos likumu grozījumus, kuri paredz iespēju pensionāriem iespēju saņemt 50% no mirušā laulātā pensiju kapitāla.

Kā raksta Press.lv, iepriekš Saeimas Sociālo lietu un darba komisija atbalstīja citu lēmumu — izstrādāt likuma grozījumus par valsts pensijām, kuri paredz mirušā pensionāra laulātajam iespēju gada laikā saņemt pabalstu mirušā laulātā 50% apmērā no viņa pensijas.

Пенсионерка - Sputnik Latvija
Dāvana no viņpasaules: ierosināts izsniegt pabalstus mirušo pensionāru dzīvesbiedriem

LRA piedāvāja noteikt, ka daļu pensijas iegūšanas tiesības ir mirušā pensionāra laulātajam, laulība ar kuru tika reģistrēta vismaz piecus gadus pirms viņa nāves.

Šī norma tiktu izplatīta attiecībā uz visiem pensionāriem — tiem, kuri šobrīd saņem Pirmā līmeņa pensijas, un tiem, kas šobrīd saņem vai saņems Pirmā un Otrā līmeņa pensijas.

Petīcija par brīvprātīgā Otrā pensiju līmeņa uzkrājumu mantošanu tautas iniciatīvu portālā Manabalss.lv parādījās pērnā gada oktobrī. Šobrīd agri aizgājušo cilvēku pensijas aiziet budžetā kā neplānotie ienākumi. Petīcijas autori uzskata, ka pensiju mantošanas iespēja ne vien palīdzēs esošajiem un topošajiem pensionāriem, ja viens no laulātajiem nomirts, bet arī kļūs par milzīgu motivāciju legālu ienākumu saņemšanai un sociālo nodokļu iemaksai.    

Ziņu lente
0