Liepājas metalurga administrators zaudējis sertifikātu sakarā ar eksāmena nenokārtošanu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liepājas metalurgam būs jauns maksātnespējas administrators – Guntars Koris nenokārtoja eksāmenu.

RĪGA, 9. marts — Sputnik. Liepājas metalurga maksātnespējas administrators Guntars Koris marta sākumā zaudēja maksātnespējas administratora sertifikātu pēc kvalifikācijas eksāmena nenokārtošanas, liecina informācija Maksātnespējas administrācijas mājas lapā.

Kā paziņojis LIET pats Koris, viņš turpinās pildīt savus pienākumus, kamēr Liepājas tiesa nenorīkos jaunu uzņēmuma administratoru, vēsta rus.lsm.lv.

Лиепайский металлург цех металлопроката - Sputnik Latvija
Sākas Liepājas metalurga mantas izsoles

Uz jautājumu par to, kas notiks ar iepriekš paziņotajām Liepājas metalurga īpašuma pārdošanas izsolēm, Koris atbildēja, ka neviena no tām nav atcelta, taču viņš nevar prognozēt,  kādus soļus spers jaunais administrators.

Liepājas metalurga rūpnīca stāv bez darba jau vairākus gadus. Pirmās ziņas par uzņēmuma finanšu problēmām parādījās jau 2013. gad janvārī. Tā paša gada jūlijā valsts sedza Liepājas metalurga kredītu 67,4 miljonu eiro apmērā itāļu bankai UniCredit un kļuva par faktisko apturētā uzņēmuma īpašnieku, kurā darbu zaudēja vairāk nekā tūkstotis cilvēku.

2014. gada rudenī tika atrasts jauns investors — ukraiņu KVV Group, kura apņēmās 10 gadu laikā izmaksāt par rūpnīcu 107 miljonus eiro. Ražošana tika atjaunota 2015. gada februārī, taču jau pēc dažiem mēnešiem parādījās ziņas par jaunām problēmām.

Ņemot vērā radušos situāciju, Latvijas valdība Valsts Kases personā 2016. gada martā, saskaņā ar cesijas līgumu nodeva Liepājas metalurga parādus par kopējo summu 66,2 miljonu eiro apmērā Privatizācijas aģentūras meitas uzņēmumam — FeLM.

Elektriskā tērauda kausēšanas krāsns - Sputnik Latvija
Uzņēmumu "Liepājas metalurgs" plānots pārdot pa daļām

Rūpnīcai centās atrast investorus, par visiespējamāko sauca Izraēlas pilsoni Igoru Šami, kurš izrādīja interesi par Liepājas metalurga iegādi jau 2014. gadā. Taču darījums ievilkās tādēļ, ka investora piedāvātie darījuma nosacījumi ievērojami atšķīrās no tiem, ko vēlējās Liepājas metalurga kreditori.

Janvāra vidū Liepājas metalurga maksātnespējas administrators Guntars  Koris pieņēma lēmumu pārdot uzņēmuma īpašumu izsolē. Šādu lēmumu skaidroja ar to, ka neviens no pretendentiem uz Liepājas metalurga iegādi neizpildīja nosacījumus, kurus izvirzīja kreditori, un nesniedza garantijas, ka ir spējīgs iegādāties uzņēmumu kā vienu veselu un atjaunot tā darbu.

Beigās Koris izsludināja pirmās uzņēmuma īpašuma pārdošanas izsoles. 26. februārī sākās elektroniskā uzņēmuma elektriskā tēraudkausēšanas ceha un tā kustamā īpašuma — aprīkojuma un mašīnu — izsole. Ceha sākumcena izsolē sastāda 5,35 miljonus eiro.

Savukārt no šodienas izsolē izlikti četri nekustamā īpašuma objekti rūpnīcas teritorijā, kuru sākumcena sastāda 313 tūkstošus eiro. 20. martā plānota velmēšanas ceha pārdošanas izsole, kura sākumcena sastāda 1,33 miljonus eiro. Izsoles tiek veiktas portālā izsoles.ta.gov.lv.    

Ziņu lente
0