Satversmes Aizsardzības birojs neuzskata Rimšēviča lietu par uzbrukumu Latvijai

© Foto : baltnews / lu.lvMaizītits
Maizītits - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagaidām nav pamata apgalvot, ka problēmas Latvijas finanšu sektorā inspirējuši ārējie spēki kā uzbrukumu valstij, uzskata Satversmes Aizsardzības biroja.

RĪGA, 1. marts — Sputnik. Šobrīd Satversmes Aizsardzības birojs (SAB) neuzskata, ka kaut kādi ārvalstu spēki centušies ietekmēt Latvijas drošību kopumā un tās finanšu sektoru, paziņoja SAB vadītājs Jānis Maizītis, vēsta portāls Vesti.lv.

Kā pagājušajā nedēļā paziņoja Aizsardzības ministrijā, pēdējie notikumi banku sektorā un Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča aizturēšana varētu būt ārēji organizēts masveida informācijas uzbrukums Latvijai. Aizsardzības ministrija pievērsa uzmanību tam, ka šī operācija pēc struktūras un izpildījuma ir identiska tam, kas tika novērots priekšvēlēšanu periodā ASV, Francijā un Vācijā.

Дана Рейзниеце-Озола - Sputnik Latvija
Reizniece-Ozola sveic ABLV lēmumu par pašlikvidāciju

SAB nevērtē situāciju tik radikāli kā Aizsardzības ministrija. Pēc Maizīša sacītā, publiski pieejamā informācijā ir daudz pretrunu, taču nekas neliecina, ka kāds no ārzemēm centies ietekmēt Latvijas un tās finanšu sektora drošību.

Publiski izskanēja ļoti daudz viedokļu, un ir jānoskaidro, kam ir un kam nav taisnība, pateica Maizītis. Tikai pēc tam varēs izteikt tik nopietnus secinājumus kā valsts apdraudēšanu.

Šīs nedēļas sākumā par to, ka Rimšēviča apsūdzība korupcijā ir uzbrukums valstij, pauda pats Latvijas Bankas vadītājs, par ko Maizītits tieši tāpat viņu kritizēja.    

Ziņu lente
0