Reizniece-Ozola sveic ABLV lēmumu par pašlikvidāciju

© REUTERS/Ints KalninsДана Рейзниеце-Озола
Дана Рейзниеце-Озола - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sakarā ar bankas pašlikvidāciju un Ilmāra Rimšēviča lietu Latvijā izveidota Krīzes vadības padome.

RĪGA, 28. februāris – Sputnik. Trešās lielākās Latvijas bankas ABLV lēmums par pašlikvidāciju ir pareizs, taču ar nosacījumu, ka tiek ievērotas kreditoru intereses, uzskata republikas finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Здание банка ABLV - Sputnik Latvija
Dombrovskis izvērtēja, cik IKP pazaudēs Latvija ABLV likvidācijas dēļ

"Pašlikvidācija ir viens no ABLV Bank nākotnes scenārijiem, un tām vēl ir jābūt saskaņotam ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK). Kopumā bankas pašlikvidācija ir labs risinājums gadījumā, ja tiek izpildītas saistības pret kreditoriem, un FKTK šādu risinājumu atbalsta," — pateica otrdien žurnālistiem ministre.

Pēc viņas vārdiem, kurus citē RIA Novosti, bankas pašlikvidācija neietekmēs garantēto ieguldījumu izmaksu klientiem. Savukārt šodien Latvijā sakarā ar problēmām finanšu sektorā tika izveidota Krīzes vadības padome, paziņoja Saeimas Budžeta un finanšu komisijas sēdē Latvijas Bankas prezidenta vietniece Zoja Razmusa.

"Latvijas finanšu sektors patlaban ir stabils. Tomēr, ņemot vērā pēdējo divu nedēļu notikumus finanšu sektorā un iepriekšējo pieredzi finanšu krīzes situācijā, centrālajā bankā ir izveidota krīzes vadības padome, kas koordinē un seko līdzi aktuālajiem nozares jautājumiem," — paziņoja Razmusa, piebilstos, ka padome grasās pārbaudīt banku likviditāti.

"Ņemot vērā iepriekšējo pieredzi, centrālajai bankai ir svarīgi saprast, kas finanšu sektorā notiek īstermiņā, kāda ir banku likviditāte, cik ļoti problēmas vienā bankā var ietekmēt citas bankas," — pateica Razmusa.

Pēdējo divu nedēļu laikā finanšu sektorā norisinājās notikumi, kuri nopietni iedragājuši tā reputāciju. Sakarā ar aizdomām par kukuļu izspiešanu tika aizturēts Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs, savukārt pēc Amerikas finanšu uzraudzības iestāžu paziņojumiem par plānotajām sankcijām attiecībā pret ABLV Bank sakarā ar līdzdalību naudas atmazgāšanā banka paziņoja par pašlikvidāciju.

Ziņu lente
0