"Ausis asiņo": Latvijas prezidenta runa kļuvusi par apsmiekla objektu

© Sputnik / Sergey MelkonovPrezidents Raimonds Vējonis
Prezidents Raimonds Vējonis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prezidents Raimonds Vējonis novēlējis veiksmi Latvijas olimpiešiem angļu valodā un izraisīja tautiešu apsmieklu.

RĪGA, 18. februāris — Sputnik. Latvijas prezidents Raimonds Vējonis kļuvis par sociālo tīklu lietotāju izsmiekla objektu pēc intervijas, ko viņš sniedzis angļu valodā.

"Nākamajās vēlēšanās es varētu balsot par partiju, kura uzrāda Valsts Prezidenta kandidātu ar normālām valsts un vienas svešvalodas prasmēm (krievu valoda neskaitās un Ušakovs arī neskaitās)…" uzrakstīja Twitter vietnē pazīstama latviešu žurnāliste Baiba Strautmane.

Savam tvītam viņa pievienoja intervijas video, kas, spriežot pēc visa, tika sniegta Olimpiādes 2018 atklāšanas laikā. Intervijā Latvijas prezidents vēla veiksmi visiem Olimpiādes dalībniekiem, un it īpaši Latvijas sportistiem — skeletonistiem un bobslejistiem.

​Publikācijas komentāros viedokļi dalās: kāds atbalstīja Strautmani, savukārt kāds uzskata prezidenta latviešu akcentu par mīlīgu. Tika atsauktas atmiņā arī Rīgas mēra Nila Ušakova valodas zināšanas.

"1. Kamēr izvēle notiek zooparkā, nespīd.

2. Es esmu pieejams tikai pēc desmit gadiem.

3. No kurienes ir informācija, ka Ušakovs prot kādu svešvalodu?" — pavaicāja Aivars Akmentiņš.

​"Nila angļu valodas vārdu krājums ir lielāks nekā visiem ZZS biedriem kopā ņemtiem… diemžēl," — atzīmēja Baiba Strautmane.

​​"​Kur tādam jēga vispār kaut kur ārpus LV braukt? Sēž pie galda, paurbina degunu un "senkjū"," — dalījās viedoklī lietotāja Anna Ulla Rone.

​​"​​To be fair (Taisnību sakot — red.), tik traki nemaz nebija! Pat varēja visu saprast. Tad jau arī Reiznieces Bloomberg debijā bija uhh cik kļūdu, vienkārši runāja tekošāk. Bet saprotu, saprotu, latiņa mums ir zema,"​ — atzīmē lietotāja reālaIVFmamma.

​​"​​​Es teiktu vienkārši nice Latvian accent (jauks latviešu akcents — red.),"​​ — ar smaidu raksta Ilze Sedliņa.

​Twitter lietotāja Grūtupa rēgs lapā arī izvērsās neliela diskusija.

​"Nemaz nav tik traki. Konteksts:

1. Viņa izteikšanās spējas un dzimto latviešu un krievu valodu prasmes arī ir aptuveni šajā līmenī;

2. Tāda "anglene" pilnīgi droši ir virs vidējā, ja rēķina visus valsts pārvaldē algu saņemošos;

3. Ja varētu ieraut ("laikam no sākuma jāierauj" — frāze, kuru pateica jaunievēlētais prezidents Raimonds Vējonis pēc Saeimas balsošanas rezultātu paziņošanas — red.), ietu vēl gludāk," uzrakstīja Juris Garjāns.

​"Ausis asiņo," — lakoniski rezumēja kāds ar niku martinc_k.

Atgādināsim, ka tā nav pirmā reize, kad Latvijas prezidents sarūgtināja sociālo tīklu lietotājus ar savām sliktajām angļu valodas zināšanām. Tā, pērn ANO Ģenerālās Asamblejas laikā Ņujorkā daudz problēmu viņam sagādāja vārds multilateralism.    

Ziņu lente
0