Opozīcija vēlas atstādināt ekonomikas ministru

© SputnikEkonomikas ministrs Arvils Ašeradens
Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Elektroenerģijas rēķini varētu izprovocēt Latvijā valdības krīzi – opozīcija vāc balsis par ekonomikas ministra Arvila Ašeradena demisiju.

RĪGA, 17. februāris — Sputnik. Parlamenta opozīcija pieprasa ekonomikas ministra Arvila Ašeradena demisiju, ja viņš nenomierinās lauksaimniekus, vēsta TVNet.

Pēdējās dienās, kad patērētāji saņēma elektrības rēķinus, ekonomikas ministra ieviestais jaunais elektroenerģijas obligātās iepirkuma komponentes (OIK) modelis un ministrs tiek kritizēti no visām pusēm. Par to, ka jaunās cenas ir īsta laupīšana, ziņo gan lauksaimnieki, gan ceļu būves uzņēmumi, gan parasti pilsētnieki, un pat luterāņu baznīca.

Лампочка - Sputnik Latvija
Pavisam aptrakuši: iedzīvotājus šokējuši rēķini par elektrību

Opozīcija savākusi trešo daļu deputātu parakstus, lai iniciētu ministra demisiju, un pieprasīja šo jautājumu iekļaut Saeimas dienas kārtībā 2. marta sēdē.

Par situāciju uztraucas ne tikai opozīcija — Ašeradenu uz frakcijas sēdi uzaicinājuši arī koalīcijas locekļi no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

"Mēs saprotam, ko nozīmē balsošana par neuzticēšanos ministram, — tā būtu valdības krīze. Mūsuprāt, pagaidām krīzes vēl nav," — teica ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Vakar ministrs sasauca sanāksmi, kurā uzaicināja visas ieinteresētās puses. Tāpat vakar viņš ticies ar premjeru Māri Kučinski.

 

Ziņu lente
0