Kalniņš: Krievija rosina informācijas karu pret Latviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NBS vadītājs Leonīds Kalniņš uzskata, ka pēdējā laikā palielinājusies Krievijas interese par Latvijas Bruņoto spēku darbību, nesen Drošības policija aizturējusi aizdomās turamo par spiegošanu Krievijas labā.

RĪGA, 13. februāris — Sputnik. Raķešu "Iskander" izvietošana Kaļiņingradas apgabalā un Krievijas militārās tehnikas pārvietošanās Latvijas robežas tuvumā ir jāuztver kā informācijas karu, nevis par kaut kādu nopietnu draudu republikai, paziņoja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš telekanāla LNT "900 sekundes" raidījuma intervijā.

"Mums blakām atrodas kaimiņš, kurš intensīvi attīsta savus bruņotos spēkus. Taču šīs militārās tehnikas pārvietošana gar mūsu robežām, kā arī "Iskander" raķešu izvietošana Kaļiņingradas apgabalā ir jāuztver kā informācija karu, nevis kā nopietnu draudu Latvijas drošībai," pateica NBS vadītājs.

Viņš piebilda, ka pēdējā laikā palielinājusies Krievijas interese par Latvijas Bruņoto spēku darbību, nesen Drošības policija aizturējusi aizdomās turamo par spiegošanu Krievijas labā.

"Mūsu vienību tuvumā notiek it kā nejaušas darbības — pārlido droni pāri mūsu apmācību vietām un mūsu aktivitātēm. Tādēļ loģiski, ka Drošības policija ir aizturējusi cilvēku, kurš ir strādājis kaimiņvalsts izlūkdienestu labā," atzīmēja republikas NBS komandieris.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, vēl viena spiegošanā apsūdzētā Aleksandra Krasnopjorova lieta atlikta līdz maijam.

Spiegs ar fotoaparātu - Sputnik Latvija
Aizturēts Latvijas pilsonis, ko tur aizdomās par spiegošanu Krievijas labā

Saskaņā ar apsūdzību, Krasnopjorovs, būdams LDz darbinieks, laika posmā no 2015. gada 21. oktobra līdz 2016. gada 23. septembrim sliežu ceļu teritorijā, kura atrodas Jelgavas dzelzceļa stacijas atbildībā, pēc Krievijas uzdevuma regulāŗi, sistemātiski un mērķtiecīgi nodarbojās ar nelikumīgu konfidenciālās militārās informācijas un komercnoslēpumu ievākšanu un nodeva apkopoto informāciju kontaktpersonai Krievijā.

Krasnopjorovs pavadīja cietumā vairāk nekā gadu, taču janvāra sākumā tika atbrīvots no aresta ar soda aizvietošanu, kas neparedz apcietinājumu. Šobrīd viņam ir aizliegts izbraukt no Latvijas, un viņam ir jāatrodas dzīvesvietā.

Lieta tiek izskatīta slēgtās tiesas sēdēs, jo prokurore lūdza tiesu uzaicināt liecinieka kārtā Drošības policijas darbinieku. Krasnopjorovam draud brīvības atņemšana līdz 10 gadiem.    

Ziņu lente
0