Ušakovam – dāvanu, Šadurkskim – žagarus: Latvijas iedzīvotāji apkopojuši gada rezultātus

© Foto : baltnews.lvRīga
Rīga - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji cer, ka 2018. gads būs labāks nekā aizgājušais, un starp galvenajām šīgada problēmām minēja demogrāfiju, nemākulīgu valsts pārvaldi un migrāciju.

RĪGA, 22. decembris - Sputnik. Latvijas iedzīvotāji nosaukuši aizejošā gada lielākos sasniegumus un spilgtākos notikumus un pastāstījuši, ko gaida no nākamā gada. Tāpat aptaujas dalībnieki vērtēja, kuri sabiedriskie darbinieki pelnījuši dāvanu, kuri — žagarus, stāsta radioskontoplus.lv.

"Baltic International Bank Latvijas barometrs" aptaujas dati liecina, ka 38% Latvijas iedzīvotāju cer, ka nākamais gads būs labāks. 7% noskaņoti pesimistiski, 39% uzskata, ka 2018. gads būs tāds pats, kā aizvadītais.

Министр образования и науки Карлис Шадурскис - Sputnik Latvija
Latvijas krievu skolēnu vecāki pieprasa Šadurska demisiju

Par lielākajiem 2017. gada sasniegumiem 32% respondentu uzskata sasniegumus kultūras, izklaides un sporta jomās, 22% — valsts aizsardzības un militārajā jomā.

Starp nozarēm, kurās Latvija sasniegusi vismazāk, nosaukta veselības aprūpe (28%), ekonomika (22%) un sociālā labklājība (19%).

Jautāti, kādi iekšējie un ārējie faktoti varētu apdraudēt Baltijas valsti, 46% respondentu minēja demogrāfijas problēmas, 29% — nemākulīgu valsts pārvaldi, 28% — ekonomikas kritumu, 24% — bēgļus un patvēruma meklētājus Latvijā.

Par spilgtākajiem gada notikumiem 60% aptaujāto uzskata sasniegumus sportā, 43% — plūdus, 24% — ģimenes ārstu streiku, 23% — ielu un ceļu remontus, 20% — inflāciju.

Kam dāvanas, kam — žagarus

Pērienu no Ziemsvētku vecīša par darbiem aizejošajā gadā nopelnījis izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa, lielākās dāvanas — valsts prezidents Raimonds Vējonis un Rīgas mērs Nils Ušakovs, liecina aptaujas rezultāti.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis, tiekoties ar Eiropas Padomes (EP) Cilvēktiesību komisāru Nilu Muižnieku - Sputnik Latvija
Vējonis: Latvijai ikviens bērns ir vērtība

Uz jautājumu par žagariem 14% nosauca Šadurski, 13% — Ābiltiņu, 5% — Ušakovu, bet citus minēja 2% vai mazāk respondentu. 32% aptaujas dalībnieku uz šo jautājumu neatbildēja.

Latviešu valodā runājošie respondenti starp žagaru pelnītājiem biežāk minēja Āboltiņu un Ušakovu, krievvalodīgie — Šadurski un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču.

Jautāti, kurš Ziemassvētkos pelnījis vislielāko dāvanu, 15% minēja prezidentu Vējoni, 14% — Rīgas mēru Nilu Ušakovu, 8% — basketbolistu Kristapu Porziņģi, 5% — komponistu Raimondu Paulu. 24% respondentu uz jautājumu par lielāko dāvanu atbildēt nevarēja.

Latviešu valodā runājošie respondenti biežāk norādīja, ka dāvanas pelnījuši Vējonis, Porziņģis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, bet krievvalodīgie biežāk pieminēja Ušakovu.

Ziņu lente
0