Valsts kontrole pārbaudīs Rīgas domes tēriņus

© Pexels / PixabayEiro banknotes un kalkulators
Eiro banknotes un kalkulators - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunajā gadā Latvijas Valsts kontrole pārbaudīs dotācijas, ko Rīgas dome piešķīrusi dažādām nevalstiskajām organizācijām.

RĪGA, 21. decembris — Sputnik. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomniece Santa Vaļuma informējusi, ka nākamā gada pirmajā pusē Valsts kontrole pārbaudīs, vai dotācijas, ko Rīgas dome piešķīrusi dažādām nevalstiskajām organizācijām ir legālas un lietderīgas, informē Tvnet.lv.

Ar lūgumu pārbaudīt Rīgas domes izdevumus Valsts kontrolē vērsās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), jo tai radušās aizdomas par iespējamiem pārkāpumiem, piešķirot finansējumu biedrībām un organizācijām.

Стопка газет - Sputnik Latvija
Finanšu ministrija iztērēs gandrīz 100 tūkstošus eiro valsts budžeta reklāmai

Rīgas pašvaldības atskaitē teikts, ka 2016. gadā nevalstiskajām organizācijām piešķirti 22,43 miljoni eiro, bet 2017. gada deviņu mēnešu laikā — 23,42 miljoni. Nepilnu divu gadu laikā no pašvaldības līdzekļiem dažādu biedrību un organizāciju vajadzibām piešķirti 45,85 miljoni eiro. Dotācijas no RD budžeta saņēmušas 1104 organizācijas.

Iepriekš vēstīts, ka Rīgas domes deputāts no partijas "Latvijas attīstībai" Juris Pūce pieprasījis skaidrojumu par 108,39 miljonu eiro piešķiršanu uzņēmuma "Rīgas satiksme" vajadzībai.

Deputāts uzsvēra, ka "Latvijas attīstībai" aicina izslēgt tamlīdzīgus izdevumus no Rīgas domes budžeta projekta un nodot rezerves budžetā "Rīgas satiksmei" paredzēto dotāciju 100 miljonu eiro apmērā līdz brīdim, kad uzņēmums iesniegs finansējuma saņemšanai nepieciešamos aprēķinus un dokumentus, kas savukārt jāiesniedz atbilstošajām domes komitejām.

Politiķis lūdza informēt arī par summu 2 miljonu eiro apmērā, kas piešķirta portāla Riga.lv darbības uzlabošanai.

Женщины на улице в Риге - Sputnik Latvija
Saeimā atteicās paaugstināt ar nodokli neapliekamo pensiju minimumu

Taču 15. decembrī Rīgas dome apstiprināja pilsētas budžetu 2018. gadam. Plānots, ka nākamgad budžeta ienākumi sastādīs 906,5 miljonus eiro, izdevumi — 955,8 miljonus.

Rīgas domes portāls infoemē, ka nākamgad nauda no pilsētas kases tiks atvēlēta skolu un citu pašvaldības ēku remontam un celtniecībai, ielu un tiltu remontam, drošībai un pilsētas labiekārtošanai, kā arī dažādiem sociālajiem pabalstiem un programmām.

Jāpiebilst, ka informācija par dotācijām "Rīgas Satiksmei" galvaspilsētas domes atskaitē nav sniegta.

Ziņu lente
0