Pūce: Rīgas dome uzdāvinājusi "Rīgas satiksmei" 100 miljonus eiro

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes deputāts Juris Pūce uzskata, ka Rīgas pašvaldības budžets 2018. gadam ir nelikumīgs, jo uzņēmums "Rīgas satiksme" saņēmis vairāk nekā 100 miljonus eiro bez pamatojuma.

RĪGA, 15. decembris — Sputnik. Decembra sākumā Rīgas dome publicēja budžetu 2018. gadam. Izdevumos bija iekļauti 108,39 miljoni eiro – dotācija sabiedriskā transporta uzņēmumam "Rīgas satiksme". Rīgas domes deputāts un partijas "Latvijas attīstībai" valdes priekšsēdētājs uzskata tamlīdzīgu atbalstu uzņēmumam par nelikumīgu, vēsta Grani.lv.

Rīgas dome - Sputnik Latvija
Rīgas dome izplānojusi budžetu ar 48 miljonu eiro deficītu

Pūce paziņoja, ka nekāds pamatojums tik lielas summas piešķiršanai "Rīgas satiksmei" no galvaspilsētas pašvaldības budžeta netika uzrādīts. Pēc politiķa domām, finansējuma saņemšanai tik lielā apmērā, bija jāiesniedz kaut kādi aprēķini, lai būtu redzams, kādiem nolūkiem nauda tiks iztērēta, taču nekādas "Rīgas satiksmes" sagatavotas tāmes viņš neesot redzējis.

Deputāts uzsvēra, ka "Latvijas attīstībai" aicina izslēgt tamlīdzīgus izdevumus no Rīgas domes budžeta projekta un nodot rezerves budžetā "Rīgas satiksmei" paredzēto dotāciju 100 miljonu eiro apmērā līdz brīdim, kad uzņēmums iesniegs finansējuma saņemšanai nepieciešamos aprēķinus un dokumentus, kas savukārt jāiesniedz atbilstošajām domes komitejām.

Saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu Nr. 435, sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem jāsniedz detalizēti aprēķini, kas ļautu valstij ņemt vērā no valsts budžeta sedzamo zaudējumu kompensācijas pakāpi.

Rīgas pilsētas mērs Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Rīgas dome meklē līdzekļus Mežaparka Lielās estrādes pārbūvei

"Latvijas attīstībai" deputātus ieinteresējusi arī summa 2 miljonu eiro apmērā, kas atvēlēta portāla Rīga.lv darba uzlabošanai.

Politiķi ierosinājuši pasakaino transportam un pilsētas portālam atvēlēto tēriņu vietā piešķirt naudu ielu remontam aiz Rīgas vēsturiskā centra robežām, ieviest sociālo pabalstu pensionāriem 100 eiro apmērā, kā arī apmaksāt Tehnikas dienu norisi Rīgas skolās un rekonstruēt Rīgas sporta manēžu. Iepriekš vēstīts, ka Rīgas dome apstiprinājusi budžetu 2018. gadam ar ieplānotajiem izdevumiem 954,90 milj. eiro apmērā un deficītu 48,28 milj. eiro. Cita starpā 784,69 milj. eiro plānots iztērēt darbinieku algām un sociālajiem pabalstiem, 170 milj. eiro – kapitālajiem izdevumiem, bet 108,39 milj. – "Rīgas satiksmes" dotācijai.

Ziņu lente
0