"Rosselhoznadzor" atgrieza Krievijā Latvijas un Igaunijas šprotes

© Sputnik / Sergey MelkonovКилька превращается в ароматные шпроты
Килька превращается в ароматные шпроты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas uzņēmumam SIA Karavela un igauņu kompānijai DGM Shipping AS atļauts piegādāt šprotes Krievijai, iepriekš ieviestais ierobežojums pret tiem atcelts, sākot ar 15. decembri.

RĪGA, 18. decembris — Sputnik. "Rosselhoznadzor" atcēla aizliegumu šprošu piegādēm uz Krieviju no diviem uzņēmumiem Latvijā un Igaunijā, vēsta iestādes mājas lapa.

"Federālais Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests, izskatot materiālus, kurus ieguva "Rosselhoznadzor" speciālisti inspekciju laikā Latvijas un Igaunijas uzņēmumos, kā arī ņemot vērā šajos uzņēmumos veiktos pārkāpumu novēršanas darbus, kuri tika izcelti inspekcijas laikā, nolēma par iespējamu, sākot ar 2017. gada 15. decembri, atcelt īslaicīgos ierobežojumus zivju produkcijas piegādēm no diviem Baltijas uzņēmumiem," teikts ziņojumā.

Zivju uzņēmuma - Sputnik Latvija
Karavela piegādās Lidl zivis

Atļauja uz piegāžu atjaunošanu skar Latvijas uzņēmumu SIA Karavela (zivju konservi, prezervi), kā arī Igaunijas kompāniju DGM Shipping AS (zivs un zivju produkcija (ķilavas, reņģes)).

Jautājums par īslaicīgo ierobežojumu atcelšanu pārējiem uzņēmumiem tiks izskatīts, pamatojoties uz Latvijas un Igaunijas atbildīgo iestāžu sniegtajiem materiāliem par pārkāpumu novēršanu, atzīmēja "Rosselhoznadzor".

2015. gada jūnija sākumā "Rosselhoznadzor" ieviesa aizliegumu zivju produkcijas piegādēm uz Krieviju no Latvijas un Igaunijas sistēmas pārkāpumu dēļ, kuri tika konstatēti inspekcijas laikā, kā arī sakarā ar sastāvā saturēto kancerogēno vielu benzopirēnu.

Pēc vienas no lielākajām zivju pārstrādes rūpnīcām Brīvais Vilnis vadītāja Arnolda Babrisa sacītā, zivju noieta tirgus sarukšanas dēļ latviešu ražotāji bija spiesti uzstādīt cenas šprotēm zemāk par pašizmaksu.

Pērnā gada novembrī "Rosselhoznadzor" vadītājs Sergejs Dankverts paziņoja, ka iestāde sagatavojusies daļējai zivju konservu piegāžu atjaunošanai atsevišķiem Latvijas un Igaunijas uzņēmumiem un gaida no šo valstu uzraudzības iestādēm, ka tās novērsīs benzopirēna saturu šprotēs.

Рижские шпроты - Sputnik Latvija
Latvijas šprotu cenas nokrita zem pašizmaksas Krievijas produktu embargo dēļ

2017. gada sākumā Krievijas zvejniecības vadītāja vietnieks Pjotrs Savčuks paziņoja, ka Baltijas šprotu ražotājiem nāksies pacīnīties par Krievijas tirgu, jo aizlieguma laikā šprotu importa piegādēm Krievija aizvietoja tās ar pašmāju produkciju.

Šim apgalvojumam piekrīt arī paši ražotāji. Tā, piemēram, zivju konservu ražošanas uzņēmuma Gamma-A vadītājs Aivars Lejietis uzskata, ka Baltijas produkciju Krievijas tirgū vairs neviens negaida.    

Ziņu lente
0