Baņķieris: sarunas par deputātu augstajām algām kaitē Latvijai

CC0 / pxhere / Eiro
Eiro - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sarunas par to, ka deputātu algas nevajadzētu palielināt, ir diversija pret Latvijas valsti, uzskata baņķieris Ģirts Rungainis.

RĪGA, 7. decembris — Sputnik. Sarunas par to, ka deputātiem nedrīkst celt algas, ir destrukcija, kas tiek īstenota pret Latvijas valsti, uzsvēra investīciju kompānijas Prudentia partneris Ģirts Rungainis diskusijas laikā programmā Preses klubs telekanālā Rīga24, raksta apollo.tvnet.lv.

"Vienmēr būs nekonkurētspējīga salīdzinoši trūcīgo iedzīvotāju daļa, kura auros un nesapratīs un teiks — kā tas var būt, ka tikmēr, kamēr es nespēju nopelnīt minimālo algu, tikmēr mans priekšstāvis, par kuru es vispār neesmu balsojis, jo neesmu aizvilcies uz vēlēšanām, nekādā gadījumā nedrīkst saņemt vairāk. Uzskatu, ka tā ir destrukcija, kas vērsta pret Latvijas valsts attīstību," —norādīja Rungainis.

Eiro - Sputnik Latvija
Tautas kalpi nolēmuši vairs nerādīt savas algas

Šādas sarunas viņš dēvē par destruktīvām, ka tās nodara kaitējumu valstij.

"(Deputātu — red.) algām ir jābūt pietiekamām, protams, jāskatās, kas par tām tiek darīts, kādas tās ir, salīdzinot ar kaimiņvalstīm. Latvijas ekonomika pēdējos 7-8 gadus iet uz augšu, tas ir neapšaubāms fakts. Šobrīd darba algu pieaugums, pat tad, ja daļa no tā ir ēnu sektora legalizācija, attiecas uz divām trešdaļām darbaspējīgo iedzīvotāju. Kaut par kapeikām, pieaug arī pensijas, jaunās pensijas ir ievērojami labākas nekā tiem, kas pensionējušies senāk. Cits jautājums, ka vienmēr ir zināms pensionāru daudzums, kuri saņem mazās pensijas. Situācija valstī kļūst labāka. Runāt par to, ka deputātiem nedrīkst pacelt algas, ir kaitniecība, diversija, kas vērsta pret Latvijas valsti," — uzsvēra baņķieris.

Deputātu algas paaugstinās automātiski, līdz ar iedzīvotāju vidējiem ienākumiem. Saeimas deputāta alga tiek aprēķināta, ņemot vērā koeficientu 3,2. Izņemot algas, deputāti saņem piemaksas par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka, parlamenta komisijas vadītāja, viņa vietnieka vai sekretāra, apakškomisijas vadītāja vai sekretāra un parlamenta prezidija locekļa pienākumu izpildīšanu.

Novembra vidū Latvijas Saeima pieņēma likuma grozījumus par valsts pārvaldes kārtību, izslēdzot normu par ikmēneša amatpersonu darba algu publicēšanu.

Ziņu lente
0