VID rosina uzsākt taksometru skaitītāju pārbaudi

© Foto : pixabayТакси
Такси - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Taksometru vadītāju protesti nav līdzējuši – Valsts ieņēmumu dienests kopā ar Rīgas domi un Rīgas Pašvaldības policiju tuvākajā laikā sāks jauno skaitītāju pārbaudi.

RĪGA, 30. novembris – Sputnik. Valsts ieņēmumu dienests (VID) nosūtījis vēstules ar aicinājumu uzsākt taksometru pārbaudi Rīgas domes Satiksmes departamentam, Rīgas Pašvaldības policijai, kā arī daudzām citām pašvaldībām, vēsta VID mājaslapa. Vairumam taksometru uzņēmumiem bija jāveic skaitītāju nomaiņa līdz šī gada 13. oktobrim, pārējiem – līdz 13. decembrim.

Autobusa pietura - Sputnik Latvija
Taksometrs par autobusa cenu – Saeima atbalstījusi jaunievedumu Latvijas reģioniem

Skaitītāju nomaiņas procesā VID sniedz konsultācijas taksometru uzņēmumiem sakarā ar jaunajām prasībām. Taksistiem atļaus izmantot tikai normatīvo aktu tehniskajām prasībām atbilstošus skaitītājus, kuri ir izgājuši attiecīgo pārbaudi. VID paziņo, ka tirgū ir pieejama taksometra skaitītāja versija Microtax-06 MTC-06 LE6MEUD85, kas atbilst jaunajām tehniskajām prasībām. Līdz ar to VID aicina nozares uzņēmumus ievērot Ministru Kabineta prasības.

Oktobrī, kad Rīgas taksisti saņēma vēstules no VID ar prasību mēneša laikā uzstādīt jaunus skaitītājus, viņi sarīkoja protesta akciju, jo MICROTAX skaitītājs, pirmkārt, tika reģistrēts VID bāzē tikai šī gada 13. septembrī, otrkārt, tas maksā 500 eiro, tā uzstādīšana autoservisā izmaksā no 15 līdz 70 eiro atkarībā no mašīnas, savukārt programmas nodrošinājuma atjaunošana – no 40 līdz 80 eiro.

VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Sandra Kārkliņa-Admine: "Apzinoties, ka skaitītāju nomaiņas process ir saistīts arī ar citu šo nozari reglamentējošo prasību izpildi, piemēram, taksometru skaitītāju verificēšanu, mēs piedāvājām komersantiem iespēju darīt to pakāpeniski, atbilstoši apkalpojošo dienestu un verifikācijas institūciju kapacitātei, vienojoties par skaitītāju nomaiņas grafiku. Diemžēl jāatzīst, ka komersanti šo pretimnākšanu izmantoja visai kūtri, un viņu zemā aktivitāte neliecināja par vēlmi ievērot normatīvo aktu prasības un sekmēt godīgu konkurenci. Tādēļ tuvākajā laikā sadarbībā ar Rīga domi un Rīgas pašvaldības policiju uzsāksim pasākumus, lai nodrošinātu prasībām atbilstošu taksometru skaitītāju lietošanu."

Ziņu lente
0