Salu tilta remonts izmaksās Rīgai vairāk nekā 30 miljonus eiro

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas dome apstiprinājusi papildus 13 miljonu eiro piešķiršanu Salu tilta rekonstrukcijas otrajai kārtai, taču šī nauda varbūt arī nebūs nepieciešama.

RĪGA, 22. novembris – Sputnik. Salu tilta rekonstrukcijai sākotnēji bija plānots iztērēt 17,3 miljonus eiro, taču projekta izstrādes laikā Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) palūdza palielināt nepieciešamo finansējumu par 13 miljoniem visādam gadījumam, vēsta tvnet.lv.

Rīgas dome apstiprinājusi papildus 13 miljonu eiro piešķiršanu, un tagad kopējā rekonstrukcijas otrās kārtas finansējuma summa sastāda vairāk nekā 30 miljonus eiro.

Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins paskaidroja, ka papildus 13 miljoni varbūt arī nebūs nepieciešami, tie ir vajadzīgi visādam gadījumam, ja celtniecības kompāniju darbu veikšanas piedāvājumi tomēr pārsniegs cenas izteiksmē sākotnēji ieplānoto summu 17 miljonu apmērā.

"Tas ir sākotnējais darbu izmaksu vērtējums, kurš izveidojies projekta pilnveidošanas ietvaros, savukārt reālās izmaksas nesasniegs 30 miljonus," — atzīmēja Jakrins.

Pēc Jakrina teiktā, izdevumi tilta rekonstrukcijas pirmajai kārtai arī sākotnēji tika vērtēti 22 miljonu eiro apmērā, taču reāli sastādīja 9 miljonus eiro. Rekonstrukcijas jaunās kārtas projektu CFLA apstiprināja šī gada sākumā, un tajā tika iekļauti ne tikai celtniecības darbi un darbu īstenošanas autora uzraudzība, bet arī otrās kārtas projekta izstrāde.

Šobrīd pilnībā izstrādāti un saskaņoti četri Salu tilta rekonstrukcijas otrās kārtas atjaunošanas, pārbūves un celtniecības pirmā posma projekti, tostarp transporta estakāžu būvdarbi virs Krasta ielas, Lucavsalas un Zaķusalas.

Даугава бурлит парусными лодками - Sputnik Latvija
Twitter: rīdzinieki netaisās šķērsot Daugavu ar laivām

Iepriekš tika ziņots, ka tuvākajā laikā Rīgā plāno sākt Gaisa tilta remontdarbus Brīvības ielas dzelzceļa šķērsošanas posmā Zemitānu stacijas rajonā, kā arī Vanšu tilta un Brasas Gaisa tilta remontu. Savukārt galvenais Rīgas arhitekts Gvido Princis vispār piedāvāja attīstīt prāmju un laivu satiksmi pār Daugavu, lai netērētu līdzekļus tiltu remontam un izvairīties no transporta sastrēgumu katastrofas pilsētā.

Princis atzīmēja, ka prāmju un laivu satiksme var kļūt par ātrāko un elastīgāko veidu upes šķērsošanai, jo esošie tilti ir pārslogoti, savukārt jaunu pagaidām nav.

Ziņu lente
0