Saeimā izdomāja, kā pasargāt bērnus no ņirgāšanās

© Sputnik / Табылды КадырбековVīrietis demonstrē sasistu dūri
Vīrietis demonstrē sasistu dūri - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pieaugušajiem, kuri tiks atmaskoti par vardarbīgu rīcību pret bērniem, aizliegs strādāt bērnu izglītības un veselības aprūpes iestādēs, tiesa, tikai trīs gadu garumā.

RĪGA, 9. novembris — Sputnik. Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrības lietu komisija apstiprināja jaunos likuma grozījumus par bērnu tiesību aizsardzību, kuri aicina norobežot nepilngadīgos no atkārtotiem pieaugušo vardarbības pielietošanas gadījumiem, nodrošināt bērniem labvēlīgu sociālo vidi un pilnvērtīgas fiziskas un intelektuālās attīstības iespējas, vēsta  baltnews.lv.

Saskaņā ar likuma grozījumu projektu, persona, kura tikusi administratīvi sodīta ar naudas sodu par vardarbīgu izturēšanos pret bērniem, trīs gadu laikā no galīgā soda piemērošanas lēmuma spēkā stāšanās brīža, nevarēs strādāt bērnu izglītības, veselības aprūpes un citās iestādēs, kā arī nebūs tiesīga sniegt pakalpojumus šādās iestādēs.

Bērnu nams - Sputnik Latvija
Labklājības ministrija izvirza uzdevumu likvidēt bērnu namus

Šādiem pieaugušajiem tāpat tiks aizliegts piedalīties kā brīvprātīgajiem bērnu iestādēs. Turklāt viņiem trīs gadu laikā tiks atņemtas tiesības strādāt pasākumos, kuros piedalās bērni.

Ja pieaugušajam tika piespriests administratīvais brīdinājums, tad bērnu iestādes vadītājs vai pasākuma organizators varēs pieņemt šādu cilvēku darbā, taču vispirms viņam būs jāizvērtē, vai šī persona neapdraud bērnu drošību, veselību vai dzīvību.

Iepriekš tika ziņots, ka Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija, sadarbībā ar Latvijas kustību par neatkarīgu dzīvi, atklāja gan emocionālās, gan fiziskās vardarbības gadījumus pret bērniem Valsts sociālās aprūpes centra Rīgas filiālē, kura atrodas galvaspilsētā, Kapseļu ielā, kura aizgādniecībā atrodas bāreņi un bērni-invalīdi ar fiziskās un garīgās attīstības traucējumiem.

Pārbaude konstatēja, ka bērnus neārstēja, nemazgāja, nenodrošināja ar personīgās higiēnas līdzekļiem un pat drēbēm. Turklāt mazuļiem nemācīja elementāras sevis uzturēšanas normas.

Labklājības ministrs Jānis Reirs iepriekš paziņoja, ka Rīgas Sociālās aprūpes centra vadītāja Inese Paudere un filiāles vadītāja Marija Ziņina atstādinātas no darba, kamēr notiek izmeklēšana.    

Ziņu lente
0