Porziņģis – pirmais latvietis, kurš ieguvis MVP titulu NBA

© AP Photo/Andres KudackiБаскетболист Кристапс Порзингис
Баскетболист Кристапс Порзингис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divdesmit divus gadus vecais sportists, kurš iepriekš tika vairākkārt nominēts šim titulam, atzīts par labāko spēlētāju Austrumu konferencē; viņš kļuva par trešo basketbolistu no Latvijas, kuram piešķirts šis tituls.

RĪGA, 8. novembris – Sputnik. Latviešu uzbrucējs no "New York Nicks" Kristaps Porziņģis un "Huston Rockets" aizsargs Džeims Hardens atzīti par labākajiem aizritējušās NBA čempionāta nedēļas spēlētājiem.

Игрок NBA Кристапс Порзингис - Sputnik Latvija
Porziņģis deva priekšroku NBA

Hardens ieguva šo titulu kā labākais Rietumu konferences spēlētājs. Uz viņa rēķina pagājušajā nedēļā bija vidēji 36,3 punkti un 10 piespēles vienā spēlē, savukārt mačā ar "Utah Jazz" Džeims atjaunoja savu personīgo rezultativitātes rekordu, iegūstot 56 punktus.

Divdesmit divus gadus vecais sportists atzīts par labāko spēlētāju Austrumu konferencē. Nedēļas laikā viņš savāca vidēji 33,5 punktus, veica 6,8 atlēkušās bumbas, uzlika 3,3 blokus un veica 1,5 piespēli vienā spēlē. Pēdējās tikšanās laikā ar "Indiana Pacers" Kristaps ieguva 40 punktus un atjaunoja līdz ar to savu personīgo rezultativitātes rekordu. kā arī viņš kļuva par trešo jaunāko "Nicks" spēlētāju, kuram izdevies mača laikā iegūt 40 un vairāk punktus.

Pasaules labākajā basketbola līgā trešo sezonu aizvadošais latviešu basketbolists vairākkārt tika nominēts šim titulam, taču tikai tagad pirmo reizi to ieguvis. Porziņģis ir pirmais latvietis, kuram piešķirts nedēļas MVP statuss NBA, un trešais basketbolists no Baltijas valstīm. Pirmais šādu atzinību ieguva lietuvietis Arvīds Sabonis (1996. gadā), otrais – viņa tautietis Žīdrūns Ilgausks (2004).

Ziņu lente
0