Porziņģis deva priekšroku NBA

© AP Photo / Seth WenigИгрок NBA Кристапс Порзингис
Игрок NBA Кристапс Порзингис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Basketbolists Kristaps Porziņģis paziņojis, ka nespēlēs Latvijas izlasē Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, jo gatavojas jaunajai NBA sezonai.

RĪGA, 2. maijs – Sputnik. Talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš šosezon veiksmīgi debitējis basketbola asociācijā (NBA), nepalīdzēs Latvijas izlasei Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, ziņo LETA.

"Apspriežoties ar visiem, esmu nolēmis, ka šogad nespēlēšu izlasē. Nākotnē es noteikti spēlēšu izlasē, " — teica Porziņģis.

Viņš paskaidroja, ka šovasar sāks gatavoties nākamajai sezonai. " Tagad spiediens uz mani būs vēl lielāks, jo otrajā sezonā parādīt labu sniegumu būs smagāk. Vēlos gatavoties tai, lai sevi turpinātu apliecināt, " — teica basketbolists.

Porziņģis pārstāv Ņujorkas Knicks klubu, kura sastāvā piedalījās 72 spēlēs, vidēji gūstot 14,3 punktus par spēli. Pirmajos sezonas trīs mēnešos basketbolists bija labākais NBA Austrumu konferences debitants. Saskaņā ar 2015. gada aptaujām, viņš bijis vispopulārākais Latvijas sportists, bet ASV viņš ieguvis iesauku Porzingod (Dievs Porziņģis). Latvijas grupa Olas veltīja viņam dziesmu, bet kinofestivālā Tribeca šogad demonstrēs īsfilmu Porzingod.

Форвард Кристапс Порзиньгис - Sputnik Latvija
Porziņģis dāvinās Liepājai basketbola laukumu

Pēdējos sezonas septiņus mačus Porziņģis izlaida labā pleca traumas dēļ. Taču viņa lēmums, visticamāk, nav saistīts ar traumu – par savu iespējamo nepiedalīšanos izlases spēlēs viņš teica vēl februārī.

Latvijas izlase galvenā trenera Ainara Bagatska vadībā piedalīsies vienā no trim Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem, kas notiks no 4. līdz 9. jūlijam Belgradā. Latvijas basketbolistiem jācīnās ar Japānas un Čehijas izlasēm. Pusfinālos spēlēs divas labākas komandas no katras apakšgrupas, bet finālā tiks noteikta izlase, kura saņems ceļazīmi uz olimpiādi.

Ziņu lente
0